Președintele rus Vladimir Putin a vizitat orașul devastat Mariupol în prima sa
După ce a sosit cu un elicopter, el a vizitat mai multe locații din orașul pe care forțele rusești l-au nivelat la sol și a discutat cu locuitorii locali, potrivit
Presa rusă a relatat că Putin s-a întâlnit, de asemenea, la Rostov, cu comandantul suprem al operațiunii sale militare din Ucraina, inclusiv cu șeful Statului Major General, Valeri Gerasimov, la postul de comandă din Rostov pe Don, în sudul Rusiei. Între timp, Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că vizita surpriză a președintelui Vladimir Putin la Mariupol, care a căzut sub control rusesc anul trecut, a avut loc în timpul nopții "așa cum se cuvine unui hoț".
"Așa cum îi stă bine unui hoț, Putin a vizitat Mariupolul ucrainean, sub acoperirea nopții. În primul rând, este mai sigur. De asemenea, întunericul îi permite să evidențieze ceea ce
Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a denunțat, de asemenea, vizita. "Criminalul se întoarce întotdeauna la locul crimei... ucigașul a mii de familii din Mariupol a venit să admire ruinele orașului și mormintele (sale). Cinism și lipsă de remușcări", a declarat Podolyak pe Twitter. Rusia a lansat invazia la scară largă a Ucrainei la 24 februarie anul trecut. Luptele pentru Mariupol, în regiunea Donețk, au început în februarie și au făcut ravagii până când Rusia i-a luat în captivitate pe ultimii apărători ai orașului, în luna mai.
Ministrul justiției: Germania este obligată să îl aresteze pe Putin
În urma mandatului de arestare emis de Curtea Penală Internațională (CPI) împotriva președintelui rus Vladimir Putin, ministrul german al justiției, Marco Buschmann, a explicat semnificația acestei decizii pentru Germania.
"Mă aștept ca CPI să se adreseze rapid Interpolului și statelor contractante și să le ceară executarea", a declarat Buschmann pentru ziarul Bild am Sonntag.
"Germania este apoi obligată să îl aresteze pe președintele Putin și să îl predea CPI dacă acesta intră pe teritoriul german", a adăugat el.
Ambasadorul Rusiei la Berlin, Serghei Neschaev, a reacționat acuzând Germania de un curs de escaladare. "Declarațiile iresponsabile ale unor oficiali germani, potrivit cărora susțin și sunt gata să pună în aplicare decizia ilegală și complet absurdă a CPI, sunt extrem de îngrijorătoare și indică cât de departe de realitate sunt în încercarea lor de a escalada și mai mult conflictul cu Rusia", a declarat diplomatul.
Citește și: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani
Rusia nu este în măsură să atingă obiectivele planificate anterior
La începutul lunii martie, autoritățile din partea controlată de Rusia a regiunii Zaporizhzhia au publicat un decret care a declarat Melitopolul ocupat drept capitală a regiunii, a declarat Ministerul britanic al Apărării în actualizarea sa zilnică.
Șeful oblastului instalat de ruși, Evgeniy Balitskiy, a declarat că aceasta a fost o măsură temporară până când orașul Zaporizhzhia va fi controlat de Rusia, potrivit actualizării.
Zaporizhzhia este una dintre cele patru oblasturi pe care președintele Putin a susținut că le-a anexat ca parte a Federației Ruse la 30 septembrie 2022. Cu toate acestea, Rusia nu a ocupat niciodată orașul Zaporizhzhia, un important centru industrial cu 700.000 de locuitori, care se află la aproximativ 35 de kilometri de actuala linie de front.
Declararea discretă a unei capitale alternative este probabil o recunoaștere tacită în cadrul sistemului rusesc a faptului că este foarte puțin probabil ca forțele sale să cucerească obiectivele majore planificate anterior în viitorul apropiat, a concluzionat ministerul britanic.
Citește și: Biden sustine arestul lui Putin: Il condemna drept un criminal!
Citește și: Slovacia va trimite flota de avioane de vanatoare MIG-29 în Ucraina!
Citește și: Haga emite un Mandat de Arest International pentru Vladimir Putin!