LIVE UPDATE Ziua 394 de război în Ucraina: Locuitorii din Bahmut sunt deportați în Rusia. Dmitri Medvedev este mândru de economia Rusiei

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 24 mar 2023, 12:51

În unele locuri, mai bine de 90% dintre case au fost șterse de pe fața pământului

Sursa: Facebook

În a 394-a zi de război, ofensiva începută de armata rusă în Bahmut începe să aibă destul de multe probleme, în timp ce Volodimir Zelenski susține că durata războiului s-ar putea întinde pe ani de zile, dacă Ucraina nu va primi ajutor militar.

UPDATE ORA 12:30. Locuitorii din Bahmut sunt deportați în Rusia

Mercenarii Wagner au început deportarea locutorilor din suburbiile din Bahmut care se află sub controlul lor.

„Militarii îi duc cu forța pe rezidenții locali în zonele ocupate din regiunea Luhansk, unde sunt filtrați. După aceea, ei sunt deportați la Perm (Rusia) și în alte regiuni îndepărtate din Federația Rusă.

Localnicii sunt deportați sub pretextul evacuării.

După aceea, ei sunt asimilați în zonele îndepărtate ale imperiului, deoarece acum sunt dependenți de ocupanți”, a precizat Centrul Național de Reziliență Ucraineană.

UPDATE ORA 11:30. Dmitri Medvedev este mândru de economia Rusiei

Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei, susține că, în ciuda tuturor sancțiunilor la adresa Rusiei, economia acesteia este extrem de bună.

„Dacă ceva similar cu actualele sancțiuni ale Occidentului s-ar fi întâmplat în perioada sovietică, ar fi fost foarte dificil pentru noi, nu știu cum ar fi făcut față.

Dar acum ne-am creat propriul sector agricol modern și competitiv.

Sunt foarte mândru de el. Prin urmare, ne putem hrăni singuri. Acum îi hrănim și pe alții. Acum nu mai apelăm la nimeni, ci ei apelează la noi. Iar industria civilă supraviețuiește. Unele lucruri merg mai repede, altele mai încet, dar, în general, totul decurge normal”, a declarat acesta.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE ORA 10:00. Trei persoane și-au pierdut viața în regiunea Donețk

În urma unui atac din această noapte, care a avut loc în orașul Kosteantînivka, din partea de est a regiunii Donețk, trei persoane au murit.

Conform Procuraturii regionale Donețk, la ora locală 1:00, armata Rusiei a lansat două rachete, iar „trei femei, care erau persoane strămutate din Bahmut” au murit, iar alte două femei au fost rănite.

UPDATE ORA 08:30. Peste 50 de sate au fost distruse în regiunea Herson

Atacurile armatei ruse nu s-au oprit și au distrus, în regiunea Herson, peste 50 de sate. În unele locuri, mai bine de 90% dintre case au fost șterse de pe fața pământului.

„Astăzi am fost într-unul dintre cele mai mari astfel de sate- Posad-Pokrovske, cândva unul dintre cele mai mari, înainte de invazia Rusiei.

Şi vom face totul pentru ca acest sat să fie din nou unul dintre cele mai mari- vom face totul pentru a ne reconstrui teritoriile”, a spus Volodimir Zelenski.

UPDATE ORA 08:00. Dmitri Medvedev vrea ca „infecția” să fie distrusă

Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei, a precizat că, dacă armata rusă va trebui să avanseze spre diferite regiuni din Ucraina, o va face.

„Nimic nu poate fi exclus aici. Dacă trebuie să ajungem la Kiev, atunci trebuie să mergem la Kiev, dacă la Liov, atunci trebuie să mergem la Liov pentru a distruge această infecție", a declarat acesta.

 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!