LIVE UPDATE Ziua 393 de război în Ucraina: Nouă persoane au murit în urma unui atac cu drone lansat la miezul nopții. Rusia nu renunță la orașul Bahmut

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 23 mar 2023, 15:23
live-update-rusia-ucraina-război Foto(4)

Volodimir Zelenski a efectuat o vizită fulger în apropiere de orașul Bahmut

Sursa: Facebook

În a 393-a zi de război, Volodimir Zelenski a dat asigurări că Ucraina „va răspunde tuturor atacurilor rusești”, după ce armata invadatoare a lovit, din nou, Ucraina cu drone, atac ce a dus la moartea a mai multor persoane.

UPDATE ORA 15.00. Nouă persoane au murit în urma unui atac cu drone

Armata rusă a lansat un atac cu drone asupra unui hostel din orașul Rjîcșiv și nouă persoane și-au pierdut viața, potrivit Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei.

O centrală termică, mai multe clădiri rezidențiale și garaje au fost afectate în regiunea Donețk, în urma unui atac pornit de ruși, la miezul nopții.

UPDATE ORA 13:00. Rusia nu renunță la orașul Bahmut

Oleksandr Syrskyi, comandantul forțelor terestre ale Ucrainei, a declarat că armata rusă nu renunță la orașul Bahmut, iar armata ucraineană este nevoită să continue să lupte acolo.

„Agresorul nu renunță la speranța de a cuceri Bahmut cu orice preț, în pofida pierderilor de trupe și de echipament. Inamicul își pierde considerabil din forță, iar foarte curând vom profita de această oportunitate, așa cum am făcut cândva lângă Kiev, Harkov, Balakliya și Kupiansk”, a declarat acesta.

UPDATE ORA 11:30. Grupul Wagner ar putea rămâne fără o marte parte dintre soldați

Conform Institutului pentru Studiul Războiului, grupul de mercenari Wagner ar putea să rămână fără o parte dintre soldați. În curând, pușcăriașilor care s-au alăturat grupului le vor expira contractele încheiate pe o perioadă de șase luni.

Citește și: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”

Aceștia urmează să fie grațiați și eliberați, dar doar dacă Prigojin și Vladimir Putin își vor respecta promisiunile.

UPDATE ORA 10:00. Armata ucraineană a reușit să respingă 80 de atacuri ale rușilor

Statul Major al Forțelor Ucrainene a anunțat că, în ultimele 24 de ore, armata ucraineană a respins 80 de articole ale armatei rusești.

Cele mai multe atacuri sunt înregistrate în zonele: Bahmut, Lyman, Avdiivka, Shakhtarsk și Mariinka.

Armata ucraineană a lansat, în ultimele 24 de ore, 12 lovituri împotriva bazelor temporare ale armatei invadatoare.

UPDATE ORA 08:30. Zelenski: Orașul Harkov trebuie să rămână sub controlul Ucrainei

Volodimir Zelenski a efectuat o vizită fulger în apropiere de orașul Bahmut și, la scurt timp după aceea, a transmis un mesaj princ are punctează importanța orașului Harkov.

Președintele Ucrainei susține că, dacă armata sa nu va pierde orașul Harkov, va putea să elibereze tot teritoriul ocupat, inclusiv Crimeea, care a fost anexată ilegal de ruși în anul 2014.

LIVE UPDATE Ziua 562 de război în Ucraina: Orașul natal al președintelui Zelenski, atacat cu rachete. O persoană a fost ucisă, iar alte nouă au fost rănite

UPDATE ORA 08:00. Rusia susține că America expune Occidentul pericolelor unui război nuclear

Anatoly Antonov, reprezentantul diplomatic al Rusiei în Statele Unite ale Americii, a declarat că America este cea care conduce Occidentul și că expune oamenii consecințelor unui război nuclear.

„Se pare că Occidentul «luminat », condus de Washington, a decis irevocabil să aducă omenirea pe o linie periculoasă, dincolo de care Armaghedonul nuclear se profilează din ce în ce mai clar”, a declarat Anatoly Antonov.