Klaus Iohannis a semnat decretul prin care românii vor primi mai multe zile libere de la stat

,
zile-libere-iohannis

Klaus Iohannis a semnat decretul prin care românii vor primi mai multe zile libere de la stat

[Sursa foto: Unsplash]

Vești bune pentru români! Klaus Iohannis a semnat un decret prin care aceștia vor beneficia de mai multe zile libere, dar acest lucru se va aplica doar pentru câțiva români. Proiectul de lege a fost propus încă din luna octombrie a anului trecut și are la bază efectele cauzate de pandemia de Coronavirus.


In articol:

Klaus Iohannis a semnat decretul legii care acordă unor categorii de persoane mai multe zile libere. În luna octombrie a anului 2021, un proiect a fost depus în Camera Deputaților și, prin intermediul acestuia, se cerea acordarea unor zile libere.

Mai exact, este vorba de plătirea unor zile libere pentru părinți, dar și pentru alte categorii de persoane, în contextul pandemiei de Coronavirus.

Ieri, 30 mai, Klaus Iohannis a promulgat legea, iar proiectul avea să treacă de le două camere ale Parlamentului.

Citeste si: Zile libere iunie 2022. Românii se vor bucura de 3 sărbători legale! Când are loc minivacanța din luna iunie

Legea adoptată de Klaus Iohaniis aprobă Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 110/2021, conform Cancan.ro.

Ce beneficii aduce noul proiect de lege

Prin intermediul proiectului de lege, sse dorește să fie rectificate anumite măsuri urgente ce nu ar fi fost adaptate așa cum ar fi trebuit. Acestea au caracter excepțional și pot pune sănătatea și siguranța copiilor în pericol.

Acest lucru ar avea loc în momentul în care părinții nu îi supraveghează pe copii în perioada în care orele de curs sunt suspendate și atunci când școlile sunt închise din diferite motive.

zile-libere-iohannis

Klaus Iohannis a semnat decretul prin care românii vor primi mai multe zile libere de la stat

[Sursa foto: Unsplash]

Conform acestui document, „aceste elemente vizează un interes public şi constituie o situaţie extraordinară, a cărei reglementare nu poate fi amânată şi impune adoptarea de măsuri imediate pe calea ordonanței de urgență”.

Citeste si: Luna iunie aduce testarea săptămânii de muncă de patru zile

Cum va ajuta, mai exact, acest act normativ persoanele vizate

Actul normativ aprobat de Klaus Iohannis va reglementa măsurile luate în ceea ce privește sprijinirea și protejarea copiilor, dar și a părinților lor. De asemenea, de aceste noi măsuri vor beneficia și angajații unităților de învățământ care, din varii motive, trebuie închise sau ale căror cursuri sunt suspendate.

Bneficiarii zilelor libere sunt:

  • Părinții ai căror copii au sub 12 ani, 26 în cazul persoanelor cu handicap, ce sunt înscriși la unități de învățământ. Acest lucru se aplică și în cazul antrepreșcolarilor,
  • Zilele libere vor fi plătite pe întreaga perioadă în care activitatea didactică este suspendată sau limitată, precum starea de alertă,
  • Adulții al căror program de muncă, de zi, nu l epemrite, din cauza pandemiei, să își supravegheze copiii cu handicap neșcolarizați sau adulții cu handicap,
  • Fac parte din categorii de risc sau au fost diagnosticați cu imunodepresie severă sau moderată,
  • Stau în aceeași casă cu o persoană diagnosticată cu afecțiuni associate cu imunodepresie severă sau moderată.

Zilele libere vor fi acordate la cererea unuia dintre părinți, iar aceasta trebuie să fie depusă la cel care a angajat persoana care urmează să stea cu copilul.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Aer în loc de combustibil la benzinărie: „Ia uite cum se alimentează un camion cu aer, cum se fură la pompă“ VIDEO

De unde se descarcă dovada autorecenzării pentru a beneficia de o zi liberă. Pașii pe care trebuie să îi urmeze cei care completează online chestionarul pentru recensământ 2022

O țară din Asia care se opune Chinei are o scădere dramatică a populației

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Câte zile libere de la stat mai avem în 2022. 2 zile pică în weekend

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies