De unde se descarcă dovada autorecenzării pentru a beneficia de o zi liberă. Pașii pe care trebuie să îi urmeze cei care completează online chestionarul pentru recensământ 2022

,
dovada autorecenzare zi libera recensamant 2022

Românii care se autorecenzează au dreptul la o zi liberă 

[Sursa foto: pexels]

Potrivit legii, cei care se autorecenzează în cadrul recensământului 2022 vor beneficia de o zi liberă. Unde trebuie să intre pentru a descarcă dovada autorecenzării, necesară pentru a beneficia de ziua liberă.


In articol:

Recensământul 2022 este în plină desfășurare, prima etapă fiind cea a autorecenzării. Românii care aleg să se autorecenzeze online beneficiază de o zi liberă din partea angajatorului, însă pentru a o obține este nevoie să prezinte dovada autorecenzării.

Aceasta nu se eliberează automat după completarea chestionarului, ci persoanele care se autorecenzează trebuie să o descarce ulterior. Iată ce site trebuie accesat pentru a descărca dovada autorecenzării și în cât timp se eliberează aceasta.

Dovada autorecenzării, necesară pentru a obține o zi liberă din partea angajatorului. De unde se descarcă dovada? 

Chiar dacă aleg să se autorecenzeze, persoanele care participă online la recensământul populației 2022 nu vor beneficia de ziua liberă în cazul în care nu vor prezenta angajatorului dovada autorecenzării. Această dovadă nu este eliberată imediat după completarea chestionarului, ci în termen de 7 zile de la momentul autorecenzării. Cu toate că cei care se autorecenzează introduc o adresă de email pe site pentru a putea completa chestionarul, dovada autorecenzării nu este trimisă pe email, ci trebuie descărcată de cei interesați să beneficieze de o zi liberă.

Pentru a obține dovada autorecenzării, o persoană trebuie să completeze corect chestionarul. Mai exact, după autorecenzare, platforma va confirma că aceasta s-a finalizat, iar ulterior, chestionarul va fi trimis către autorități pentru a fi validat. Dovada autorecenzării va putea fi descărcată în termen de 7 zile numai dacă autoritățile validează chestionarul.

Dovada autorecenzării se descarcă de pe site-ul dovrec.insse.ro.

Intrând pe acest site, cei care s-au autorecenzat pot verifica dacă au făcut acest lucru în mod corect.

În cazul în care chestionarul a fost completat corect se va putea descărca dovada autorecenzării. În caz contrar, persoana va primi un mesaj prin care va fi informată că nu poate fi înregistrat chestionarul din cauza completării greșite a acestuia. 

Pentru a descărca dovada autorecenzării trebuie accesat site-ul menționat anterior și introdus codul numeric personal.

dovada autorecenzare zi libera

Dovada autorecenzării nu va fi generată automat, ci va putea fi descărcată după 7 zile 

[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Cum recunoști un recenzor care îți bate la ușă pentru recensământul 2022

Recensământ 2022. În ce perioadă se desfășoară autorecenzarea online? 

Recensământul populației și locuințelor trebuia să aibă loc inițial în anul 2021, însă a fost amânat pentru 2022 din cauza pandemiei de coronavirus.

Recensământul 2022 a început pe data de 1 februarie, atunci când autoritățile au început să strângă informații pentru a forma baza de date. 

Pe 14 martie 2022 s-a dat startul autorecenzării online, etapă în care persoanele pot completa online chestionarul. Autorecenzarea online durează până pe 15 mai 2022, iar cei care vor alege să se autorecenzeze vor beneficia de o zi liberă, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat.

Pentru acele persoane care nu se autorecenzează online, colectarea datelor se va face de către recenzori, prin intermediul unor interviuri față în față care vor avea loc în perioada 16 mai – 17 iulie 2022. Informațiile vor fi stocate pe tablete. 

Citeste si: Recensământ 2022. Ce trebuie să facă angajații de la stat și de la privat pentru a primi o zi liberă

 

Citește-ne pe

Citește și:

Imaginea care i-a făcut să exclame până şi pe inspectorii RAR: „E păcat să pui şurub unde poţi lega cu sârmă, adică funie“

Recensământ România 2022. Ce întrebări vor primi românii și cum se face autorecenzarea. Cei care completează chestionarul beneficiază de o zi liberă plătită

Suntem zmei în online: Aproape jumătate din vânzările online din Europa de Est sunt făcute de români

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Românii care participă la Recensământ 2022 vor primi o zi liberă! La ce întrebări trebuie să răspunzi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies