Începe vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani. Data când vor administrate primele doze a fost anunțată de Valeriu Gheorghiță

,
vaccinare copii 5-11 ani

Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani începe în România

[Sursa foto: pexels]

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a anunțat că va începe vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani la sfârșitul lunii ianuarie. Ce trebuie să știe părinții și cum va fi administrat vaccinul?


In articol:

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului continuă în România.

Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul oficial despre vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Când și unde vor putea primi serul anti-COVID-19 copiii aflați în această categorie de vârstă?

Data la care începe vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani în România 

Începe vaccinarea copiilor între 5 si 11 ani pe data de 26 ianuarie 2022. Anunțul a fost făcut de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. Medicul i-a îndemnat pe părinții care își doresc să își vaccineze copiii să facă programări pe platforma de vaccinare. Chiar dacă vaccinul poate fi administrat și în lipsa unei programări, acest lucru va ușura procesul.

Valeriu Gheorghiță a precizat că primele doze de vaccin pediatric vor ajunge în România pe 24 și 25 ianuarie. România a contractat 55.000 de doze, un număr suficient pentru 25.000 de copii.

În cadrul campaniei de vaccinare anti-Covid-19, prioritate vor avea copiii care suferă de boli grave sau care prezintă un risc ridicat de a dezvolta forme severe de boală în cazul infectării cu COVID-19. 

vaccinare copii 5-11 ani

Copiii între 5 și 11 ani vor primi o doză mai mică de vaccin anti-Covid-19

[Sursa foto: pexels]

Unde se va face vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani?

Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani începe la final de ianuarie, mai exact pe 26 ianuarie, autoritățile menționând că celor mici le poate fi administrat serul în centrele de vaccinare, dar și în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice.

vaccinare copii 5-11 ani valeriu gheorghita

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare

[Sursa foto: facebook Valeriu Gheorghiță ]

Citeste si: Florin Cîțu, despre certificatul verde la locul de muncă: "Eu am luat decizia să fie introdus"

Cum vor fi vaccinați copiii care au vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani?

În cazul copiilor între 5 și 11 ani, vaccinarea anti-Covid-19 se va face tot în două doze, vaccinul fiind administrat intramuscular.

Diferența o reprezintă doza de vaccin administrată. Astfel, dozele pediatrice pentru copiii între 5 și 11 ani sunt mai mici decât dozele utilizate în cazul copiilor peste 12 ani. Mai exact, o singură doză de vaccin conține 10 micrograme. 

Înainte ca cei mici să fie vaccinați, părinții trebuie să își dea acordul, iar copiii să treacă de triajul medical, lucru care presupune completarea chestionarului de triaj. 

Pentru că s-a vorbit frecvent despre riscul de miocardită în urma administrării vaccinului anti-Covid-19, autoritățile au menționat că în cazul categoriei de vârstă 5-11 au fost observate foarte rar astfel de efecte adverse.

Citeste si: A crescut semnificativ numărul copiilor care dezvoltă diabet după COVID. Avertismentul lui Raed Arafat

 

Citește-ne pe

Citește și:

Copiii cu vârste între 5 și 11 ani vor fi vaccinați cu serul Pfizer. Imunizarea va începe în a doua jumătate a lunii ianuarie

Culmea scumpirilor din energie în România. Nici măcar companiile din energie nu-şi mai pot plăti factura

Azi-noapte, părinții fetei din imagine (din Botoșani) au sunat la 112 și au dat-o dispărută pe fiica lor. Azi, după ore de căutări, polițiștii au găsit-o pe adolescentă la...

Vaccinarea contra Covid la copiii între 5 și 11 ani: Ajung primele doze! Când vor începe vaccinările

Noi reguli au fost anunțate pentru nunțile și botezurile programate în 2022. Intră în vigoare de pe 8 ianuarie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies