Copiii cu vârste între 5 și 11 ani vor fi vaccinați cu serul Pfizer. Imunizarea va începe în a doua jumătate a lunii ianuarie

,
Covid

Copiii cu vârste între 5 și 11 ani vor fi vaccinați cu serul Pfizer. Imunizarea va începe în a doua jumătate a lunii ianuarie

[Sursa foto: PixaBay]

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis joi, 6 ianuarie, că se va începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 - 11 ani în România după primirea dozelor de vaccin necesare.


In articol:

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva  COVID-19  (CNCAV) aproximează că dozele de ser necesare pentru copiii între 5 -11 ani vor ajunge în România în a doua jumătate lunii ianuarie.

Imunizarea copiilor cu vârste între 5- 11 ar putea începe în a doua jumătate a lunii ianuarie

Covid

Imunizarea copiilor cu vârste între 5 - 11 ar putea începe în a doua jumătate a lunii ianuarie

[Sursa foto: PixaBay]

„La copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, doza de Comirnaty (Pfizer) este mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani (10 µg comparativ cu 30 µg).

Ca și în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile.

Citeste si: Bilanț coronavirus vineri, 7 ianuarie 2022. Peste 5000 de cazuri noi. Câte decese au fost raportate de autorități

Vaccinarea se poate efectua atât în centrele de vaccinare stabilite, cât și în cabinetele medicilor de familie.

Platforma de programare a fost actualizată de către STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale și se vor putea efectua programări pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, după ce vaccinul va fi disponibil în România.

Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani va începe în România după recepționarea dozelor necesare. Estimăm să primim aceste doze în a doua jumătate a acestei luni.

Citeste si: Restricții pentru valul 5 al pandemiei de coronavirus în România. Cine poate intra în magazinele nealimentare

Prezentarea la vaccinare se poate face direct în centru, fără programare, sau cu programare prin platformă https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ și Call Center – 021 414 44 25. Menționăm că:

Riscul de miocardită la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani este extrem de scăzut, fiind mult sub cel observat pentru categoria 12-17 ani.

Doar 12 cazuri de miocardită au fost înregistrate la 8.7 milioane de doze administrate în SUA la această categorie de vârstă. La băieți, după doza 1 nu a fost înregistrat niciun caz, iar după doza 2 au fost înregistrate 4.3 cazuri la 1 milion de doze administrate, rata bazală de miocardită în populația nevaccinată fiind de 0.2 – 1.9 cazuri la un milion de persoane în interval de 7 zile”, a transmis, pe Facebook, platforma RO Vaccinare.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Marcel Ciolacu anunţă că România va avea medicamente anti-COVID: "În jur de 600.000 de doze"

Urmează zile de foc în Capitală - Prefectul Toni Greblă cere măsuri înainte de canicula și furtunile anunțate

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Italia introduce vaccinarea obligatorie pentru persoanele de peste 50 de ani, după o creștere accelerată a cazurilor de infectări cu COVID-19

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies