Tulpina Omicron va lovi puternic școlile din România. Octavian Jurma, apel pentru părinţi: "Încă nu e prea târziu pentru vaccin"

,
Octavian Jurma

Octavian Jurma, apel la părinți să își vaccineze copiii.

[Sursa foto: Facebook Octavian Jurma]

Octavian Jurma face un apel la părinți să își vaccineze copiii. Iată ce a declarat cercetătorul despre valul cinci al pandemiei.


In articol:

Octavian Jurma susține că tulpina Omicron va lovi cu putere școlile din România în următoarea perioadă. Astfel, cercetătorul le-a transmis părinților un nou mesaj cu privire la vaccinarea copiilor.

vaccin

Octavian Jurma îi sfătuiește pe părinți să își vaccineze copiii.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Elevii revin la școală! Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat ce se va întâmpla cu testele pentru depistarea COVID-19

Octavian Jurma, apel la părinți să își vaccineze copiii

Cercetătorul le cere părinților să ia în considerare pericolul ca Omicron va lovi în plin școlile săptămâna viitoare. Octavian Jurma a declarat că este părinte și de aceea a început să investigheze pandemia de coronavirus, pentru a găsi metode de combatere a acesteia la fel ca toți ceilalți părinți.

"Chiar înțeleg reținerea părinților care se tem să își vaccineze copiii şi nu va vorbesc ca medic ci ca părinte. Am si eu copii si e unul din motivele pentru care am început să investighez pandemia şi metodele de combatere a acesteia la fel cum faceți şi voi", spune cercetătorul Octavian Jurma care explică de ce argumentele pro şi contra, au înclinat decisiv în favoarea vaccinării în familia sa.

Citeste si: Ce măsuri vor fi luate pentru valul cinci al pandemiei de coronavirus. Anunțul lui Nicolae Ciucă

Octavian Jurma susține că în valul 5 copiii vor fi ţinta pandemiei, mai ales după începerea şcolilor. Astfel, medicul a luat decizia de a-l imuniza pe fiul lui, acesta având deja și a treia doză de vaccin. 

Mai mult, cercetătorul a mărturisit că îi înțelege pe părinții care preferă să amâne luarea unei decizii în ceea ce privește vaccinarea, aceștia sperând că nu va mai trebui să își imunizeze copiii împotriva coronavirusului.

"Am făcut şi boosterul băiatului meu cel mare, fără nici o ezitare.

Am o imensă ușurare că de săptămâna viitoare, daca școala va mai fi deschisă, va merge protejat la maxim în clasa (vaccin+ masca FFP2/N95).

Înțeleg şi tentația de a amâna decizia pentru încă o săptămâna sau încă o lună în speranța că nu va mai fi nevoie de o decizie. Sunt şi eu un adept al principiului lui Murphy: "daca poți amâna ceva pe mâine, amâna ca poate nu mai trebuie făcut", a mai declarat cercetătorul

De asemenea, Octavian Jurma este de părere că pandemia nu a trecut și că în următoarele 2 săptămâni tulpina Omicron va lovi cu putere școlile din România, asta înainte ca Guvernul să își dea seama ce se întâmplă.

"Pandemia însă nu şi-a amânat agenta. Pericolul este acum şi Omicron va lovi în plin școlile noastre în următoarele 2 săptămâni, înainte ca cei din guvern să apuce să își dea seama ce se întâmplă. Ei așteptă valul Omicron abia la mijlocul lunii, cum credeam şi eu că va veni.

Valul 5 a sosit cu 2 săptămâni mai repede. De ce să amânăm vaccinarea în speranța iluzorie ca infectarea va fi mai blândă decât vaccinul cu copiii noștri? Știm sigur de la cei pe care valul Omicron i-a lovit deja că nu va fi mai blândă cu copii noștri, va fi mai aspră.

Nu îi lăsăm în clase pentru că e frig şi pot racii, dar îi lăsăm în clase dacă e cald şi pot face COVID-19. Are asta sens?", a mai spus Octavian Jurma.

Citeste si: Vine valul cinci în România. Medic: „În februarie vom avea 20.000 de cazuri pe zi”

În plus, Octavian Jurma a făcut acest apel, deoarece nu dorește să regrete faptul că nu i-a avertizat pe părinți cu privire la noua tulpină Omicron, subliniind, totodată, că nu este prea târziu pentru vaccinare.

"Are sens să îți fie frică de un virus care produce o banală răceala şi să ignori un virus care a ținut 500 de copii pe zi spitale şi 40 pe zi în ATI pana am închis școlile?

Poate că acesta va fi ultimul val poate că nu va fi, dar şi dacă este ultimul val tot merită sa treci prin el protejat de vaccin şi nu descoperit în fata unui virus despre care știm doar schilodește intern pana la 30% din cei pe care nu îi omoară.

Știu că vorbesc în desert, dar nu vreau să mă uit în urmă şi să îmi reproșez ca nu v-am avertizat din timp si suficient. Încă nu e prea târziu pentru vaccin.

Așadar înțelege că nu vei avea niciodată asigurări 100% că vaccinul nu îți va face rău ție sau copilului tău. Pe de alta parte știm 100% sigur că pandemia ne face deja rău şi va continua să ne facă rău până nu o vom opri acceptând şi înfruntând riscul, tot așa cum au făcut părintii şi bunicii noștri.

Da, știm că vaccinul nu poate învinge pandemia singur, a apărut deja o iniţiativă vaccinare-plus, dar nu o vom putea învinge fără vaccin. Pur şi simplu prețul măsurilor non-farmaceutice a devenit prea mare.

Dacă tot este inevitabil să ne vaccinam, mai bine să vedem vaccinarea ca pe o investiție în viitor: cu cât face vaccinul mai devreme, cu atât beneficiem mai devreme şi mai mult timp de investiția noastră", scrie pe pagina sa de socializare cercetătorul Octavian Jurma. 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Pedofil filmat în Oradea, în timp ce molestează o fetiţă. Unde l-au prins poliţiştii VIDEO

Părinții români care au plecat cu copilul în Germania în timpul anului școlar riscă o amendă de 5.000 de lei. Ce prevede legea în România

Accident teribil în Bacău. Sunt doi morți și doi răniți după ce un tir a lovit o autoutilitară

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Rețeta de tort ”Constantin și Elena„. Acesta este cel mai gustos tort pentru cei care poartă numele Sf Constantin și Elena

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies