Ce măsuri vor fi luate pentru valul cinci al pandemiei de coronavirus. Anunțul lui Nicolae Ciucă

,
Nicolae Ciucă 

Premierul Nicolae Ciucă 

[Sursa foto: Facebook Nicolae Ciucă ]

Nicolae Ciucă a anunțat că România se pregătește de vaul cinci al pandemiei de coronavirus. Iată ce a declarat prim-ministrul!


In articol:

Miercuri seara, 29 decembrie, înainte de ședința de Guvern, premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat că autoritățile se pregătesc de valul 5 al pandemiei.

Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă a anunțat că România se pregătește de vaul cinci al pandemiei.

[Sursa foto: Facebook Nicolae Ciucă ]

Citeste si: Veste tristă pentru români. Valul 5 al pandemiei va lovi în curând țara noastră. Anunțul cercetătorului Octavian Jurma

România se pregătește de vaul cinci al pandemiei

Nicolae Ciucă a făcut un anunț legat de situația epidemiologică din România. Premierul a precizat că din cauza noii tulpini Omicron, autoritățile se pregătesc pentru ce este mai rău.

Mai mult, premierul a dezvăluit că autoritățile vor pune accent asupra pregătirii acordării asistenței medicale și că va fi înființat un grup de management al informațiilor operative de sănătate, grup ce va avea rol de coordonare a resurselor, acțiunilor și informațiilor medicale.

Citeste si: Vine valul cinci în România. Medic: „În februarie vom avea 20.000 de cazuri pe zi”

”Vom extinde capacitatea de testare și vom oferi greutate capacității de acordare a asistenței medicale ambulatorii. Punem la locul cuvenit problematica siguranței pacientului în spital.

Trebuie să înțelegem tot ce este de înțeles din consecințele grave ale incendiilor produse în spitale și astfel să luăm măsurile necesare pentru a nu se repeta”, a declarat Nicolae Ciucă.

Vaccinarea protejează împotriva formelor severe ale bolii

Totodată, Nicolae Ciucă a declarat că vaccinul anti-COVID nu îi protejează pe români de virus, ci de formele grave pe care le pot face în urma infectării

”Cred că este corect din partea noastră să informăm cetățenii asupra beneficiilor vaccinării, în sensul în care nu îi protejează să nu contacteze virusul, ci îi protejează să nu facă forme grave de boală.

Putem să vedem astăzi din statisticile care sunt publice că în țările care sunt deja afectate de valul 5 că deși există sute de infectări pe zi, numărul celor care își pierd viața este mult mai mic decât ce am putut observa la valurile precedente, iar asta se datorează nivelului ridicat de vaccinare.”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă: Vom aloca resursele necesare

Nicolae Ciucă susține că va exista și o discuție cu medicii de familie și că vor fi alocate resursele necesare pentru protejarea sănătății oamenilor.

”Trebuie să existe un parteneriat între cetățeni, autorități și medici. Să avem încredere în sfaturile lor. Mâine vom avea o discuție cu medicii de familie. Căutăm să extindem implicarea și importanța medicilor de familie pentru a putea face față valului 5.

Vom aloca resursele necesare pentru protejarea sănătății oamenilor și vom asigura tratamentul adecvat în cazul în care va fi nevoie”, a declarat premierul la începutul ședinței de Guvern de miercuri.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Grecia la preţ de Caraibe. Românii sunt nemulţumiţi de preţuri: „Cum să procedez să nu am preţ exagerat?”

Restricții Revelion 2022: Avem sau nu voie să fim pe străzi la ora 00:00 și după? Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut anunțul!

Replica lui Nicolae Ciucă, după ultimele declarații ale lui Marcel Ciolacu: 'Guvernul a respectat angajamentul de a nu mări taxele şi impozitele'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Vine valul cinci în România. Medic: „În februarie vom avea 20.000 de cazuri pe zi”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies