Veste tristă pentru români. Valul 5 al pandemiei va lovi în curând țara noastră. Anunțul cercetătorului Octavian Jurma

,
Octavian Jurma

Avertismentul medicului Octavian Jurma

Vine valul 5 al pandemiei în România. Cercetătorul Octavian Jurma a venit cu ultimele detalii.


In articol:

Cercetătorul Octavian Jurma a făcut noi dezvăluiri despre valul cinci al pandemiei de coronavirus și despre perioada în care acesta își va face apariția în România.

coronavirus

Valul 5 al pandemiei va lovi în curând România

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vine valul cinci în România. Medic: „În februarie vom avea 20.000 de cazuri pe zi”

Valul 5 al pandemiei va lovi în curând România

Octavian Jurma susține că valul cinci al pandemiei de coronavirus este mai aproape decât ne așteptam. Cercetătorul a declarat la News Hour with CNN că noul val va debuta în a doua săptămână a lunii ianuarie 2022.

„Simularea pe care am făcut-o la începutul săptămânii confirmă că în cel mai optimist scenariu vom avea un vârf care va depăși vârful valului Delta, iar valul 5 va debuta în a doua săptămâna a lunii ianuarie. Va fi o creștere foarte abruptă și o scădere la fel de abruptă după după aproximativ patru săptămâni, dacă vom urma modelul din Africa de Sud.

Sperăm să fie în jur de patru-șase săptămâni faza ascendentă, astfel încât la sfârșitul lunii aprilie să se termine valul. Avem un număr foarte mare de cazuri într-o perioadă foarte scurtă. Acest lucru va pune o presiune imensă pe spitale.”, spune cercetătorul.

Citeste si: Se impune carantină totală de Sărbători?! Iată ce țări sunt vizate din cauza variantei Omicron

Cercetătorul a prezentat și un planul de măsuri pentru gestionarea valului 5 al pandemiei de COVID-19 în România.

Octavian Jurma consideră că singura măsură care a putut fi luată a fost implementarea certificatului verde, precizând, de asemenea, că și vaccinarea populației are un rol important în ceea ce privește tulpina Omicron.

”Chiar dacă varianta (n.r. Omicron) ar fi cu 50% mai puțin virulentă, faptul că este de patru ori mai transmisibilă poate dubla presiunea pe spitale, față de vârful valului Delta. Singurele măsuri care s-ar fi putut lua ar fi fost certificatul verde. Atunci când a fost anunțat în octombrie a dus la o creștere a numărului de vaccinări. Boosterul a devenit foarte important pentru Omicon și mai ales vaccinarea copiilor. Avem deschiderea școlilor săptămâna viitoare, nu înțeleg de ce s-a amânat debutul vaccinării copiilor între 5 și 11 ani.”, a explicat cercetătorul Octavian Jurma la News Hour with CNN.

 

Citește-ne pe

Citește și:

SPECIAL | Povestea Smarandei Brăescu, femeia fantastică a României

Sfinții Constantin și Elena, sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox. Ce nu ai voie să faci sâmbătă, 21 mai 2022

Începe nebunia - CDC-ul din SUA declară alertă. OMS se reunește de urgență, din cauza virusului variola maimuței

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Părinții români care au plecat cu copilul în Germania în timpul anului școlar riscă o amendă de 5.000 de lei. Ce prevede legea în România

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies