Marcel Ciolacu anunţă că România va avea medicamente anti-COVID: "În jur de 600.000 de doze"

Author: Diana Tilă
Actualizat: 06 oct 2022, 03:05

Marcel Ciolacu anunţă că România va avea medicamente anti-COVID

Sursa: Facebook Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a vorbit despre medicamentele anti-COVID. Iată declarația liderului PSD.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, miercuri seara, că România a negociat deja achiziția de medicamente anti-COVID, pentru a limita sau chiar stopa răspândirea virusului nemilos.

Citeste si: Noi reguli au fost anunțate pentru nunțile și botezurile programate în 2022. Intră în vigoare de pe 8 ianuarie

România va avea acces la cele mai noi medicamente

Marcel Ciolacu a vorbit despre măsurile pe care trebuie să le respectăm. Liderul PSD a oferit mai multe detalii despre purtarea măştii de protecţie în aer liber şi faptul că unele companii ar trebui să-şi testeze săptămânal angajaţii.

Citeste si: Marcel Ciolacu, despre certificatul verde: "Nu trebuie să punem presiune pe români să se vaccineze"

Citește și: Oana Zăvoranu, părăsită când a dat de greu? Vedeta recunoaște că se confruntă cu probleme financiare

„Nu este de ajuns. De departe, nu, dar înţeleg că sunt mult mai multe măsuri pe care o să le ia ministrul Sănătăţii, inclusiv în ceea ce priveşte antiviralele. Ştiu că sunt două tipuri inovative şi generice mai toxice. Am văzut că ministrul a ieşit şi cu reprezentanţii producătorilor. E pentru prima oară când un ministru discută direct cu producătorii.

Sunt două medicamente inovative acceptate şi în SUA.

Una se aşteaptă şi în UE. Are un randament de 50% şi celălalt de la Pfizer cu un randament de 90%. Am înţeles că o să avem în jur de 600.000 de doze şi 164.000. Mă bucur că se creează locuri la ATI în spitale specializate.

Încercăm să pregătim acest val 5. (…) Va trebui o testare cât mai masivă, să existe centre susţinute de statul român cu teste rapide gratuite.

Se lucrează la stocuri. Unii au contestat la CNSC. Trebuie intervenit printr-o OUG pentru cel puţin pentru aceste produse”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

Totodată, Marcel Ciolacu a precizat că a fost o greșeală faptul că „nu s-a creat un parteneriat între stat şi cetăţean”.

Se recalculează pensiile! Cine sunt persoanele care pot cere acest lucru

„Vom merge şi pe zona de generice. A fost o mare greşeală deoarece nu s-a creat un parteneriat între stat şi cetăţean.

Cel mai greu câştigi credibilitatea. Speranţa o obţii relativ repede. Suntem după doi ani rataţi în zona de control al pandemiei. (…) Am auzit de la domnul Rafila că bolnavii cronic vor avea acces la actul medical în continuare, cum ar fi fost normal în ultimii doi ani să existe acest acces”, a completat Ciolacu.

Ce spune Ciolacu despre certificatul verde?

Certificatul verde este un subiect delicat și controversat în România. Astfel, Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă mai este relevată dezbaterea certificatului verde. Preşedintele PSD a precizat că este importantă în cazul în care „aduce noutăţi”.

„Cum se discutase în coaliţie, el( proiectul) nu mai aduce noutăţi şi avem o OUG. Toată discuţia, din punctul meu de vedere, a fost un fake news total. Nu am văzut din partea PSD cel puţin o tentativă sau vreo propunere legislativă de vaccinare obligatorie şi eu nu susţin acest lucru ca să fie foarte bine înţeles”, a completat Marcel Ciolacu.

 


Larisa, acuzații dure la adresa Lorenei! „Nu e asumată! Nu își asumă greșelile foarte mari pe care le-a făcut!” Vechiul lor conflict s-a reaprins în Casa iubirii și au ieșit la iveală detalii uluitoare!