Vaccinarea contra Covid la copiii între 5 și 11 ani: Ajung primele doze! Când vor începe vaccinările

,
Vaccinare copii

Vaccinarea copiilor contra Covid-19 va începe curând

[Sursa foto: pexels.com/CDC]

Campania vaccinării copiilor între 5 și 11 ani va începe în curând, primele doze de vaccin contra Covid urmând să vină în țara la sfârșitul lunii.


In articol:

Primele doze de vaccin pediatric contra COVID-19 vor ajunge în țara noastră în perioada 21-25 ianuarie, astfel că vaccinarea copiilor contra SarS- Cov 2 ar putea începe la sfârșitul lui ianuarie sau începutul lui februarie.

Prima tranșă livrată în România de vaccin pediatric contra COVID-19 va fi de 114.000

de doze. Acestea vor fi distribuite în centrele de vaccinare, unde copiii între 5 și 11 ani vor merge însoțiți de către părinți pentru a se vaccina.

Singurul vaccin contra COVID-19 aprobat în acest moment pentru copiii între 5 și 11 ani este Comirnaty, vaccinul produs de Pfizer-BioNTech.

Vaccinarea se va putea face și în cabinetele medicilor de familie care administrează vaccin Pfizer, precizează autoritățile, citate de Hotnews.

Citeste si: Deltacron, noua tulpină a coronavirusului. Principalale simptome care apar în cazul infectării cu Deltacron

Vaccinarea la copii între 5 și 11 ani: Autoritățile se așteaptă la o vaccinare de 20%

Autoritățile se așteaptă la o prezență de 20% a copiilor între 5 și 11 ani pentru vaccinarea contra COVID-19.

Schema completă de vaccinare contra COVID-19 la copiii de 5-11 ani va însemna două doze de vaccin la interval de 21 de zile.

Coordonatorul campaniei de vaccinare contra COVID-19, lt.-col. dr. Valeriu Gheorghiță, i-a îndemnat pe părinți să își vaccineze copiii contra COVID-19.

"Din punctul de vedere al ponderii cazurilor internate, aproximativ 1,5% din totalul cazurilor de COVID-19 înregistrate în România au fost raportate la copii din grupa de vârstă 5-11 ani, iar 3% din cazuri la grupa de vârstă 11-14 ani. În valul 4 am observat, paralel cu creșterea numărului de cazuri la toate grupele de vârstă, și o creștere ceva mai mare a cazurilor la tineri și copii, ca urmare a faptului că varianta Delta se răspândește mai ușor.

Impactul este semnificativ mai mic decât la populația adultă, dar nu este zero", declara coordonatorul campaniei de vaccinare contra COVID-19, Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare contra COVID-19

[Sursa foto: Facebook Valeriu Gheorghiță]

Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, indicația de vaccinare se face îndeosebi copiilor vulnerabili, care suferă de o boală cronică. Afecțiunile cronice cresc riscul de spitalizare din cauza COVID-19 de 12 ori și riscul de internare la Terapie Intensivă de circa 19 ori. 

"Există acel risc de sindrom inflamator multisistemic, care apare la câteva săptămâni de la trecerea prin boală, chiar dacă nu au fost simptome, afecțiunea a rămas nediagnosticată. Din cauza sindromului se diagnostichează trecerea prin boală", preciza Valeriu Gheorghiță.

Citeste si: Vaccinarea persoanelor cu vârsta peste 50 de ani, obligatorie în Italia. Ce se întâmplă cu românii care lucrează în Italia

 

Citește-ne pe

Citește și:

Superstiţii de Sfinţii Constantin şi Elena. Ce e interzis să faci pe 21 mai, cum atragi belşugul

Bilanț coronavirus 10 ianuarie 2022: Numărul cazurilor noi scade, cel al deceselor crește! Câte s-au înregistrat

Putin a închis robinetul - Rusia a oprit exporturile de gaze către Finlanda

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Deltacron, noua tulpină a coronavirusului. Principalale simptome care apar în cazul infectării cu Deltacron

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies