Vaccinarea persoanelor cu vârsta peste 50 de ani, obligatorie în Italia. Ce se întâmplă cu românii care lucrează în Italia

,
vaccinare obligatorie italia

Vaccinarea a devenit obligatorie în Italia pentru persoanele cu vârsta peste 50 de ani

[Sursa foto: pexels.com]

Legea care prevede că toate persoanele cu vârsta peste 50 de ani trebuie să se vaccineze anti-Covid-19 a intrat în vigoare sâmbătă, în Italia. Nu doar italienii trebuie să respecte această măsură, ci și rezidenții străini.


In articol:

Italia ia noi măsuri în lupta împotriva coronavirusului. Autoritățile au decis ca vaccinarea să devină obligatorie pentru persoanele cu vârsta peste 50 de ani.

Ce trebuie să știe românii care lucrează în Italia?

Vaccinare obligatorie în Italia. Persoanele cu vârsta peste 50 ani trebuie să se vaccineze împotriva coronavirusului

Începând cu data de 8 ianuarie, italienii și rezidenții străini cu vârsta peste 50 de ani sunt obligați să se vaccineze împotriva coronavirusului. Pentru că majoritatea complicațiilor apar în cazul persoanelor în vârstă, Italia a luat decizia ca vaccinarea să devină obligatorie pentru toate persoanele peste 50 de ani. Cei care încă nu s-a vaccinat mai au timp să o facă până la sfârșitul lunii ianuarie. Începând din februarie, persoane nevaccinate vor fi amendate cu 100 de euro.

Nu doar italienii sunt vizați de această măsură, ci și rezidenți cu vârsta peste 50 de ani. Astfel, inclusiv străinii care lucrează în Italia și au peste 50 ani trebuie să se vaccineze dacă nu vor să fie amendați. Această măsură a intrat în vigoare pe data de 8 ianuarie și va fi valabilă până la data de 15 iunie.

vaccinare obligatorie italia

Persoanele cu vârsta peste 50 de ani care nu se vaccinează vor fi amendate de autoritățile din Italia 

[Sursa foto: pexels.com]

Citeste si: Românii care nu completează corect formularul digital de intrare în țară riscă amenzi uriașe! Cum se completează corect

Vaccinarea anti-Covid-19 va deveni obligatorie și în România? Alexandru Rafila, noi precizări

În contextul în care vaccinarea a devenit obligatorie pentru cei peste 50 de ani în Italia, Alexandru Rafila a precizat dacă o astfel de măsură ar putea fi luată în calcul și în România.

Actualul ministru al Sănătății a spus că vaccinarea nu va deveni obligatorie pe teritoriul României, considerând că nu este o măsură potrivită.

Alexandru Rafila le recomandă românilor să se vaccineze pentru a dezvolta forme mai ușoare ale bolii în cazul infectării cu COVID-19. Mai mult, ministrul Sănătății a anunțat că se va lucra mai mult la partea de informare, astfel încât românii să nu mai aibă îndoieli cu privire la vaccin.

„Nu cred că va fi un punct de vedere superior care să facă obligatorie vaccinarea în România, mai ales că oprirea transmiterii virusului în acest moment, cu aceste vaccinuri, poate că şi vaccinurile se vor dezvolta şi vor opri din nou transmiterea şi lucrul acesta este posibil, este dificilă. Această opţiune legată de vaccinare pentru a preveni sufocarea sistemului de sănătate şi pentru a preveni foarte multe decese pentru că practic cazul şcoală a fost în nordul Italiei în 2020 când s-au îmbolnăvit foarte mulţi vârstnici, au umplut spitalele, restul care nu au mai avut loc au murit acasă. Lucrul ăsta nu ar mai trebui să se întâmple în secolul XXI şi din cauza asta vaccinarea o recomand cu tărie. Apropo de obligativitatea nu cred că este potrivită, cel puţin în ţara noastră şi cred că trebuie să lucrăm mai mult pentru informare şi o să vedeţi deja în săptămâna care vine pachete de informaţii legate de vaccinare, pachete de informaţii, care vor răspunde întrebărilor oamenilor”, a declarat Alexandru Rafila în momentul în care a fost întrebat dacă vaccinarea va deveni obligatorie în România, potrivit hotnews.ro.

vaccinare obligatorie italia

Vaccinul anti-Covid-19 nu va deveni obligatoriu în România

[Sursa foto: pexels.com]

Citeste si: Deltacron, noua tulpină a coronavirusului. Principalale simptome care apar în cazul infectării cu Deltacron

 

Citește-ne pe

Citește și:

Pedofil filmat în Oradea, în timp ce molestează o fetiţă. Unde l-au prins poliţiştii VIDEO

Măsuri suplimentare în Capitală, după ce rata de infectare a crescut. Nunțile sunt interzise. Lista completă a restricțiilor

OMV oferă GazpromBank euro pentru gaz rusesc

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

CNSU a actualizat lista țărilor din zona roșie. Carantină pentru persoanele care revin în România din aceste zone

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies