Românii care nu completează corect formularul digital de intrare în țară riscă amenzi uriașe! Cum se completează corect

,
Formular

Românii care nu completează corect formularul digital de intrare în țară riscă amenzi uriașe! Cum se completează corect

[Sursa foto: PixaBay]

De pe 20 decembrie, toate persoanele care intră în țară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF), document care a fost introdus în 18 state din UE și reglementat de Guvernul României. O mulțime de români au primit amenzi fiindcă nu au completat corect formularele.


In articol:

Mii de români care au revenit în ţară recent au primit amenzi de două sau trei mii de lei, deşi au completat formularele de intrare în țară. De asemenea, piloţii sunt și ei amendați pentru că nu au loc cu număr în avion, lucru care este considerat absurd.

Mii de români au fost amendați pentru că nu au completat corect formularul digital de intrare în România

Formular

Mii de români au fost amendați pentru că nu au completat corect formularul digital de intrare în România

[Sursa foto: PixaBay]

Alexia studiază la Londra şi, după ce a primit-o pe mama ei în vizită o săptămână, s-au întors amandouă în România să petreacă Revelionul.

„Am făcut tot ce trebuia, am facut şi testul PCR, care şi ăla a costat o grămadă de bani, şi aveam şi vaccinul”, a declarat tânăra. Alexia a completat formularul PLF  pentru ea şi mama ei cu o seară înainte să plece în țară. Pe 4 ianuarie, însă, a primit o amendă de la DSP Brăila, în valoare de 2.000 de lei/ persoană.

„E mai mult decât nedrept să plăteşti o amendă atât de mare. Am făcut o contestare doar la DSP şi am trimis toate actele să demonstrăm că le avem în regulă, şi la STS, şi la DSP”, a spus Alexia. A doua zi, când s-au dus la DSP cu documentele, au găsit alte zeci de persoane care au primit amenzi pe nedrept.

„Telefoanele au sunat practic încontinuu. Din 500 şi ceva de cazuri unde s-au trimis până acum. Am avut situaţii în care era completat pe 21 şi a intrat în ţară pe 26 decembrie, ori au fost situaţii în care nu s-a completat cu toate datele obligatorii cerute de câmpurile respective”, a declarat Gabriel Ciochină, director DSP Brăila, motivând amendarea românilor.

Citeste si: Bilanț coronavirus 10 ianuarie 2022: Numărul cazurilor noi scade, cel al deceselor crește! Câte s-au înregistrat

„Formulezi contestaţia în cele 15 zile şi mergi mai departe în instanţă. Poţi să ceri anularea amenzii, reducerea amenzii, aplicarea avertismentul sau de asemenea dacă ceri anularea şi câştigi anularea, poţi să ceri şi cheltuieli de judecată împotriva statului”, spune avocatul Cristian Ene, despre oamenii care vor să-și recupereze banii.

Piloții şi însoţitori de zbor au avut și ei parte de amenzi din cauza formularului de localizare.

„Am primit direct amenzi, la domiciliu, amenzi pe care în momentul de faţă ne dorim să le contestăm în justiție”, a declarat Preda Alexandru, lider sindicat aviaţie.

Cum trebuie să fie completat formularul digital de intrare în România și ce amendă primești dacă nu o faci

Formularul digital de intrare în România conține câmpuri obligatorii despre identitatea persoanei, mijlocul de transport cu care intră în țară, istoricul de călătorie din ultimele 14 zile, adresa de destinație și, dacă este cazul, datele minorilor care îi însoțesc.

Formularul digital este interconectat cu sistemul informatic al Poliției de Frontieră, cu aplicația Corona Forms, care realizează managementul persoanelor infectate, dar și cu datele de la evidența populației.

Citeste si: Deltacron, noua tulpină a coronavirusului. Principalale simptome care apar în cazul infectării cu Deltacron

„Din acest motiv, le recomandăm oamenilor și le reamintim să completeze toate câmpurile într-un mod cât mai corect, pentru că aplicația face validări cu bazele de date ale statului și va semnala orice greșeală”, au transmis autoritățile.

Așadar, înainte de a intra în țară, cu câteva ore sau chiar câteva minute, oamenii trebuie să intre pe aplicația  plf.gov.ro  și se introduce o adresă de email, pe care utilizatorul primește linkul de accesare. 

După ce sunt completate toate câmpurile obligatorii, se salvează documentul, dar odată ce a fost salvat, nu mai poate fi editat. Pentru modificarea datelor, trebuie să fie completat un nou formular.

Formularul a devenit obligatoriu de luni, 20 decembrie 2021. Cei care nu îl completează în maxim 24 de ore de la sosirea în țară riscă amenzi de la 2.000 până la 3.000 de lei.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

CNSU a actualizat lista țărilor din zona roșie. Carantină pentru persoanele care revin în România din aceste zone

Dragoș Damian îi dă dreptate lui Kelemen Hunor: 'Totul acum vine din import și România este vulnerabilă în toate felurile'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Reguli noi pentru români în starea de alertă. Unde mai pot intra persoanele nevaccinate de azi. Cum se va intra la mall, în supermarketuri şi la restaurante. Noul orar de...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies