Deltacron, noua tulpină a coronavirusului. Principalale simptome care apar în cazul infectării cu Deltacron

,
deltacron noua tulpina coronavirus

Deltacron, noua tulpină de coronavirus descoperită în Cipru

[Sursa foto: Unsplash]

Deltacron este cea mai nouă tulpină a coronavirusului. Unde a fost descoperită și care sunt simptomele care apar în cazul infectării? Specialiștii au dezvăluit dacă există sau nu motive reale de îngrijorare.


In articol:

Deltacron, cea mai nouă variantă a coronavirusului, a apărut în Cipru. Ce au descoperit medicii din Cipru și de ce a fost denumită „deltacron” noua tulpină COVID-19.

Deltacron, un hibrid între Delta și Omicron

Într-o perioadă în care majoritatea țărilor se confruntă cu un număr mare de îmbolnăviri din cauza răspândirii tulpinii Omicron, autoritățile din Cipru au anunțat că a apărut o nouă variantă a coronavirusului, numită de specialiști Deltacron.

Noua tulpină a coronavirusului, Deltacron, a fost identificată în Cipru și a fost denumită astfel de Leondios Kostrikis, profesor de ştiinţe biologice la Universitatea din Cipru. Au fost descoperite 25 de cazuri de infectare cu Deltacron, iar majoritatea au apărut în cazul persoanelor aflate în spital. 

În prezent, oamenii de știință au precizat că țin sub observație tulpina Deltacron pentru a vedea dacă aceasta este mai patologică sau mai contagioasă.

Citeste si: Persoanele care au intrat în contact cu persoane infectate cu COVID-19, dar sunt vaccinate, carantină cinci zile. Persoanele nevaccinate vor sta în carantină doar 10 zile. Hotărâre oficială de la CNSU

Ce simptone apar în cazul infectării cu tulpina Deltacron?

Tulpina Deltacron este, de fapt, o combinație între tulpinile Delta și Omicron, astfel că și simptomele care apar sunt similare cu cele apărute în cazul infectării cu Delta și Omicron. Practic, cei care se infectează cu Deltacron pot acuza dureri de cap, febră, dureri de gât, frisoane și stare generală proastă. În cazurile mai grave se poate vorbi și despre dificultăți respiratorii. 

deltacron noua tulpina coronavirus

Până în prezent, cazuri de infectare cu tulpina Deltacron au apărut doar în Cipru

[Sursa foto: Unsplash]

Medicul Adrian Marinescu, primele informații despre tulpina Deltacron

După ce în spațiul public s-a vorbit despre noua tulpină Deltacron, medicul Adrian Marinescu a făcut câteva precizări în legătură cu această variantă a coronavirusului. Medicul atrage atenția că această variantă hibrid nu este singura apărută în timpul pandemiei de coronavirus și că au mai apărut și alte modificări ale virusului. Acestea pot fi luate în calcul doar dacă se răspândesc rapid și pot afecta un număr mare de persoane, într-un timp cât mai scurt. În situația în care există doar cazuri izolate, atunci tulpina doar este ținută sub observație, lucru care se întâmplă în prezent și în cazul tulpinii Deltacron.

„Au fost astfel de situații de-a lungul pandemiei, iar până acum n-a fost o variantă hibrid care să dea modificări importante și care să vină cu multe cazuri și în altă regiune. Nu e ceva diferit pentru că întotdeauna o variantă virală nouă poate să vină cu niște modificări care să țină de o anumită populație, dintr-o anumită regiune. Din fericire, nu s-a întâmplat ca o variantă care a fost diferită, prin mutații care țineau de o anumită regiune – cum e acum cea legată de Cipru –, să aibă un impact important. Până la urmă, nu contează dacă există cazuri izolate, ci e important dacă acea variantă se transmite foarte ușor și ajunge predominantă la nivelul unei regiuni extinse sau ajunge pe tot mapamondul, cum s-a întâmplat cu fiecare dintre variantele noi. Deocamdată e doar o ipoteză de lucru și o perioadă în care Cipru urmărește ce se întâmplă cu acele cazuri.”, a precizat medicul infecționist Adrian Marinescu, potrivit libertatea.ro.  

deltacron noua tulpina coronavirus

Tulpina Deltacron este, de fapt, o combinație între Delta și Omicron 

[Sursa foto: Unsplash]

Citeste si: Masca de protecție redevine obligatorie în toate spațiile publice deschise, însă nu pentru toată lumea. Cine sunt cei exceptați de la portul măștii

 

Citește-ne pe

Citește și:

Grecia la preţ de Caraibe. Românii sunt nemulţumiţi de preţuri: „Cum să procedez să nu am preţ exagerat?”

Amenzi de până la 2.500 de lei pentru cei care poartă mască textilă. Lucian Bode: ”E ca și cum n-ar avea una”

Reacție neașteptată a patriarhului Kirill, după decizia Bisericii Ortodoxe a Ucrainei: 'Trebuie să acţioneze în maniera cea mai înţeleaptă posibil'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Copiii cu vârste între 5 și 11 ani vor fi vaccinați cu serul Pfizer. Imunizarea va începe în a doua jumătate a lunii ianuarie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies