Care este simptomul care confirmă infectarea cu Omicron

,
Covid

Care este simptomul care confirmă infectarea cu Omicron

[Sursa foto: PixaBay]

Sir John Bell, un expert britanic din domeniul sănătății, a transmis că, potrivit unui studiu, varianta Omicron a virusului COVID-19 este diferită față de celelalte tulpini. Cel mai comun simptom pe care-l experimentează pacienții infectați cu Omicron, la început, este durerea de gât.


In articol:

Până în prezent, rezultatele studiilor efectuate până acum pe tulpina Omicron au arătat că această nouă variantă provoacă simptome de COVID-19 mai slabe în comparaţie cu primele variante ale virusului. Un simptom care confirmă infecția cu Omicron este durerea în gât.

Directorul executiv al companiei Discovery Health, cu sediul în Africa de Sud, a transmis recent, în cadrul unei şedinţe de informare, că medicii au găsit o serie de simptome puțin diferită în rândul celor testaţi pozitiv.

Cel mai frecvent simptom al infecției cu varianta Omicron este durerea în gât

Covid

Cel mai frecvent simptom al infecției cu varianta Omicron este durerea în gât

[Sursa foto: PixaBay]

Cel mai comun simptom experimentat de pacienții infectați cu varianta Omicron a virusului COVID-19 este durerea de gât, a transmis directorul executiv Dr. Ryan Noach, urmat de congestie nazală, tuse uscată şi mialgie, care se manifestă prin dureri lombare.

Citeste si: Care este simptomul specific Omicron, care apare doar noaptea. Medicii au precizat cum se manifestă boala

Majoritatea simptomelor sunt uşoare, a declarat Dr. Noach, dar a mai precizat că acest lucru nu înseamnă că Omicron este mai puţin contagios.

Un alt expert britanic în domeniul sănătăţii a fost, de asemenea, de acord cu Dr. Noach, şi a transmis că datele sugerează că varianta Omicron este diferită în comparaţie cu celelalte tulpini ale virusului COVID-19.

Citeste si: Copiii cu vârste între 5 și 11 ani vor fi vaccinați cu serul Pfizer. Imunizarea va începe în a doua jumătate a lunii ianuarie

„Simptomele pe care le au oamenii din cauza acestui virus particular sunt diferite faţă de variantele anterioare”, a explicat Sir John Bell, precizând că nasul înfundat, durerile în gât, mialgia şi scaunele moi sunt simptomele la care trebuie să fim precauți.

 

Citește-ne pe

Citește și:

SPECIAL | Povestea Smarandei Brăescu, femeia fantastică a României

Polițiștii, obligați să verifice românii pe stradă. De ce riscă cetățenii amenzi uriașe

Începe nebunia - CDC-ul din SUA declară alertă. OMS se reunește de urgență, din cauza virusului variola maimuței

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Restricții pentru valul 5 al pandemiei de coronavirus în România. Cine poate intra în magazinele nealimentare

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies