Amenzi de până la 2.500 de lei pentru cei care poartă mască textilă. Lucian Bode: ”E ca și cum n-ar avea una”

,
Amenzi de până la 2.500 de lei pentru cei care poartă mască textilă

Masca textila este interzisa

[Sursa foto: PixaBay]

De sâmbătă, 8 ianuarie 2022, cine poartă mască textilă în spațiile publice riscă amenzi de până la 2.500 de lei. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a explicat cum se vor face verificările în teren.


In articol:

CNSU a decis noi măsuri pentru a limita valul 5 al pandemiei de coronavirus,  masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise.

Este permisă purtarea măștilor chirurgicale și a celor FFP2, masca textilă este complet interzisă de sâmbătă, 8 ianuarie 2022, în spațiile publice.

Amenzi de până la 2.500 de lei pentru cei care poartă mască textilă

Masca textilă este complet interzisă în spațiile publice. Este ca și cum nu ar avea mască, susține ministrul de Interne, Lucian Bode. Acesta a explicat și cum se vor face verficările în teren, începând de sâmbătă, 8 ianuarie.

Amenzi de până la 2.500 de lei pentru cei care poartă mască textilă

Masca chirurgicala si cea FFP2 sunt permise

[Sursa foto: PixaBay]

"Nu au nevoie de indicații, ci de lege. Câtă vreme hotărârea CNSU și Hotărârea de Guvern sunt clare, iar ordinul de ministru vine în completarea celor două, polițișii și jandarmii, cei care verifică respectarea acestor măsuri, trebuie să aibă fundament legea, nu indicațiile ministrului", a declarat Lucian Bode, petru Digi24.

Citeste si: Polițiștii, obligați să verifice românii pe stradă. De ce riscă cetățenii amenzi uriașe

Ministrul a subliniat că tulpina Omicron este mult mai contagioasă, astfel, portul măștii este esențial pentru a limita răspândirea noii tulpini sud-africane.

"Specialiștii spun că tulpina Omicron se răspândește foarte rapid și transmisibilitatea este una foarte mare. În aceste condiții, portul măștii este esențial în limitarea răspândirii. Niciun efort nu este prea mare", a mai spus ministrul.

Amenzi de până la 2.500 de lei pentru cei care poartă mască textilă

Amenzi de până la 2.500 de lei pentru cei care poartă mască textilă

[Sursa foto: PixaBay]

Lucian Bode a fost întrebat care este amenda pentru cei care nu respectă măsura adoptată de Guvern, și poartă în continuare mască textilă.

"Este amenda care se aplică pentru portul măștii neconforme, nu am umblat la cuantumul amenzilor", a

conchis ministrul de Interne.

Citeste si: Copiii cu vârste între 5 și 11 ani vor fi vaccinați cu serul Pfizer. Imunizarea va începe în a doua jumătate a lunii ianuarie

Măștile textile sunt complet interzise

CNSU a adoptat noi restricții, pentru a limita valul 5 al pandemiei de coronavirus, provocat de tulpina sud-africană, Omicron. Astfel, în spațiile publice sunt permise doar măști chirurgicale și FFP2, iar cele textile sunt interzise.

Potrvit hotărârii CNSU, masca de protecție tip medical sau FFP2 va fi folosită, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise, în condițiile stabilite prin ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Afacerilor Interne.

Exceptați de la această regulă sunt:

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;

b) persoanele care sunt singure în birou;

c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

e) vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public;

f) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Polițiștii, obligați să verifice românii pe stradă. De ce riscă cetățenii amenzi uriașe

Dragoș Damian îi dă dreptate lui Kelemen Hunor: 'Totul acum vine din import și România este vulnerabilă în toate felurile'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat unde este obligatorie masca de protecție în aer liber și care sunt excepțiile

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies