Cu masca la colindat și testare înainte să mergem la bunici. Recomandările lui Raed Arafat

,
Raed Arafat

Raed Arafat le recomandă românilor să colinde cu masca de protecție.

[Sursa foto: Facebook]

Raed Arafat le recomandă românilor să colinde cu masca de protecție și să se testeze înainte de a merge în vizită la bunici. 


In articol:

În cadrul unei conferințe, șeful DSU, Raed Arafat, a îndemnat românii să fie prudenți  atunci când merg la colindat și le recomandă să poarte masca de protecție dacă merg din casă în casă.

 Raed Arafat

Șeful DSU, Raed Arafat

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Raed Arafat, recomandări înainte de sărbători: "Trebuie ca aglomerația să fie evitată" Șeful DSU, amintește că nu toate restricțiile au fost eliminate

Raed Arafat: ”Este o decizie individuală”

Șeful DSU, Raed Arafat, le recomandă românilor care vor să respecte tadițiile și vor să colinde casele să se protejeze și să folosească masca de protecție preventiv.

Acesta a declarat că purtarea măștii nu este obigatorie în acest sens, însă este o recomandare pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță îi avertizează pe români: "Diferenţa dintre viaţă şi moarte ține de asta"

De asemenea, în cadrul conferinței de presă,  Raed Arafat le recomandă celor care merg în vizită la bunici să se testeze înainte. 

„La bunici dacă vrem să mergem, mai ales cei care vin din afară, poate a fi testat nu e rău. Să știm că nu avem o problemă. Dar să se înțeleagă: nu e obligativitate. E o decizie individuală. Eu am zis foarte clar care e abordarea: masa nu se ia cu mască. Asta înseamnă că putem să ne protejăm mai mult dacă nu suntem pozitivi.

La colindat: dacă mergem la oameni în casă și intrăm din casă în casă mai mulți oameni aceste lucruri (n.r.: cu mască pe față) pot fi recomandate. Dar nu e obligatoriu. Nu putem noi obliga. Fiecare decide și nu vreau să fiu înțeles greșit”, a spus Raed Arafat, la Antena3.

În urmă cu un an, Raed Arafat spunea că este interzis ca românii să meargă la colindat, dar anul acesta lucrurile s-au schimbat.

„Nu etnologii tratează oamenii la spitale și nu etnologii se vor îmbolnăvi și nu părinții lor se vor îmbolnăvi, decât dacă vor merge la colindat.

Noi am zis că – și eu am zis asta, personal – că nu este recomandat să se facă, pentru că asta însemană plimbare între mai multe case, mai multe apartamente, mai multe grupuri de oameni. Asta înseamnă transmitere. (…) Adică te duci la colindat la case în care sunt persoane în vârstă, după care te trezești după o săptămână, persoanele respective în terapie intensivă” , a declarat Arafat în 2020.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Părinţi români amendaţi în Germania pentru că au luat copilul în călătorie, deşi în România nu e vacanţă şcolară

Raed Arafat, recomandări înainte de sărbători: "Trebuie ca aglomerația să fie evitată" Șeful DSU, amintește că nu toate restricțiile au fost eliminate

Moment rar în Franța: grevă la Ministerul de Externe. S-a mai întâmplat o singură dată în istorie

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Certificatul Covid, obligatoriu pentru toți angajații! Se anunță amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă noile norme

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies