Raed Arafat, despre măsurile de relaxare: "Putem să avem un val serios"

,
Raed Arafat

Raed Arafat a vorbit despre măsurile de relaxare.

[Sursa foto: Facebook]

Raed Arafat a vorbit despre noile măsuri de relaxare din România. Şeful DSU a dezvăluit ce se poate întâmpla cu cazurile de coronavirus din țara noastră


In articol:

Şeful DSU, Raed Arafat, a vorbit despre măsurile de relaxare care s-au luat în România și a precizat că am putea înregistra creșteri.

Raed Arafat

Raed Arafat dezvăluie ce s-ar putea întâmpla în România.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Cum ar trebui să ne petrecem sărbătorile de iarnă. Raed Arafat le recomandă românilor: ”Să limiteze numărul oamenilor dintr-un apartament, un test nu-i costă nimic”

Raed Arafat, despre măsurile de relaxare

Raed Arafat a declarat că unele persoane se aşteptau la măsuri mult mai tolerante, altele ar fi dorit menţinerea vechilor restricţii, de teama unui nou val al pandemiei.

Citeste si: Certificatul Covid, obligatoriu pentru toți angajații! Se anunță amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă noile norme

Astfel, secretarul de stat a precizat că măsurile luate nu sunt unele de relaxare, ci niște reguli foarte serioase care trebuie respectate cu strictețe.

„Nu puteam să menţinem restricţiile pentru o durată foarte lungă, pentru că impactul economic devine foarte serios, şi atunci aceste restricţii s-au ajustat, s-au echilibrat cu situaţia pandemică în care ne aflăm acuma, cu un trend descendent.

S-au luat unele măsuri de echilibrare, să zicem, a modului în care vom administra pe perioada asta de sărbători, care vine. Mulţi se aşteptau la mai mult, nu am putut să dăm totul la nivelul aşteptărilor adică totul deschis până la ora 24, până la ora 1, totul liber, fără nicio problemă, nu mai purtăm mască, nu mai facem nimic. Deci măsurile luate nu sunt la nivelul aşteptărilor pentru relaxare a celor care vor să aibă totul maxim spre normalitate. În acelaşi timp, poate că unele persoane se aşteptau să menţinem totul cum e acuma, de teamă că vom ajunge undeva să repetăm valul patru.

Noi, ce am făcut este că am echilibrat situaţia, cât de cât, cu partea economică în perioada sărbătorilor. Nici nu puteam să menţinem restricţiile pentru o durată foarte lungă, pentru că impactul economic devine foarte serios şi atunci aceste restricţii s-au ajustat, s-au echilibrat cu situaţia pandemică în care ne aflăm acum, cu un trend descendent.

Cam asta este situaţia”, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, joi seară, la Digi 24.

Citeste si: Un nou set de măsuri de relaxare în România! Fără carantină de noapte pentru nevaccinați și acces la mall cu test

De asemenea, Raed Arafat a atras atenţia că putem avea oricând un nou val, chiar dacă acum s-au aplicat noi măsuri de relaxare în România.

„Noi spunem la toată lumea: atenţie, oricând putem să avem un val serios ca valul patru sau valul trei, să revenim la un număr mare de cazuri şi la un impact serios pe sistemul sanitar. La acest moment am zis-o, o zicem cu toţii. Nu am auzit pe cineva să zică că situaţia este perfectă, este bine, staţi liniştiţi”, a mai declarat Raed Arafat.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum au ajuns romii în principatele române. Statistic, ei sunt mult mai numeroşi decât în orice ţară

Un nou set de măsuri de relaxare în România! Fără carantină de noapte pentru nevaccinați și acces la mall cu test

Roger Federer, momente emoționante la Wimbledon, cu ocazia centenarului turneului: sper să mai pot reveni măcar o dată/Video

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Măsurile de relaxare pentru sărbători vor intra în vigoare de joi, 9 decembrie. Petreceri în localuri până dimineața, fără mască pe stradă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies