Un nou set de măsuri de relaxare în România! Fără carantină de noapte pentru nevaccinați și acces la mall cu test

,

CNSU a stabilit un nou set de măsuri de relaxare. Alexandru Rafila a explicat cum au fost gândite aceste reguli, dar și care este scopul lor.


In articol:

Ministrul Sănătății a vorbit despre măsurile de relaxare care intră în vigoare în România. Alexandru Rafila susține că măsurile sunt practice și au rolul de a încuraja activitatea economică din mai multe domenii.

Citeste si: Lista completă a restricțiilor și măsurilor de relaxare impuse de Sărbători! Hotărârea de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial

Un nou set de măsuri de relaxare în România!

Alexandru Rafila a anunțat că începând de astăzi, 9 decebriee, toate centrele comerciale închid la ora 22.00.

„Intră mâine în vigoare, și aș vrea să discutăm despre filosofia introducerii acestor măsuri, care nu sunt filosofice, sunt măsuri practice, care pot să încurajeze şi activitatea economică în mai multe domenii. S-a prelungit programul de funcționare până la ora 22:00 în loc de ora 21:00”, a spus Rafila.

Citeste si: Petreceri de Crăciun 2021 și Revelion 2022. Va fi permis și accesul persoanelor testate pentru coronavirus. Guvernul a aprobat relaxarea restricțiilor pentru luna decembrie 2021

De asemenea, ministrul a adăugat că nu vor mai exista nici restricții de circulație, iar un număr mai mare de români va putea circula în timpul nopții.

„Sigur este relativă, dar am încercat să folosim un standard 5:00-22:00 pur și simplu ca interval. Gândiți-vă că toate centrele comerciale, chiar și cele mai mari, întrerup activitatea în mod obişnuit la ora 22:00. În plus nu mai există restricții de circulație pe timpul nopții, nici pentru persoanele care nu posedă acel certificat”, a adăugat el.

Alexandru Rafila, despre accesul românilor în magazine

Mai mult, Alexandru Rafila a declarat că există mai multe supermarketuri care nu prevăd prezentarea certificatului verde, iar în acest mod, românii care nu s-au vaccinat sau care nu au trecut prin boală vor putea merge și la ora 22.00.

„Mai mult, acest certificat în momentul de față are toate cele trei elemente, deci nu mai este discriminatoriu, presupune utilizarea şi a testării ca și criteriu. E un criteriu care nu mai face diferența între persoane vaccinate și nevaccinate.

Fiecare apelează la varianta pe care o consideră utilă. Mai mult, majoritatea spațiilor comerciale, normale, ca să spun, în afara hipermarketurilor sau supermarketurilor care au diverse activități, sunt accesibile fără certificat verde, doar pe baza unui calcul care se referă la suprafața magazinului și un număr de persoane care pot să pătrundă”, a mai completat ministrul.

Citeste si: Cum se vor desfășura petrecerile de Crăciun și de Revelion, după ce restricțiile de circulație de pe timpul nopții au fost eliminate. Nunțile și botezurile sunt în continuare interzise

Rafila susține că accesul persoanelor fără certificat verde în anumite locuri este interzis în contextul în care este vorba despre o responsabilitate socială.

„Aici avem voie de parteneriatul populației, de parteneriatul cu dumneavoastră, mass-media, pentru că abordarea este diferită. Este o abordare de responsabilizare socială, adică nu este vorba doar de oferirea unor facilități, este vorba și despre responsabilitatea individuală, pentru că noi nu vrem doar să le oferim, vrem să şi le şi păstrăm”, a mai spus el.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Bătaie generală la Untold, în faţa scenei la concertul lui David Guetta VIDEO

Când începe, de fapt, vacanța de iarnă a elevilor? Structura anului școlar a fost modificată

Emil Boc e mulțumit, chiar dacă festivalul UNTOLD stârnește și nemulțumiri: Zeci de milioane de euro au intrat în Cluj

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce restricţii vor fi de Crăciun și Revelion 2021? Raed Arafat a făcut anunțul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies