Măsurile de relaxare pentru sărbători vor intra în vigoare de joi, 9 decembrie. Petreceri în localuri până dimineața, fără mască pe stradă

,
Măsurile de relaxare pentru sărbători vor intra în vigoare de joi, 9 decembrie

Măsurile de relaxare pentru sărbători vor intra în vigoare de joi, 9 decembrie

[Sursa foto: PixaBay]

Guvernul s-a reunit miercuri pentru a aproba măsurile de relaxare prevăzute pentru sărbătorile de iarnă. Petrecerile se vor putea desfășura până dimineața în localuri, iar masca nu mai este obligatorie pe stradă.


In articol:

Guvernul s-a reunit miercuri, 8 decembrie, pentru a aproba regulile care vor permite desfășurarea petrecerilor în localuri până dimineața,  iar circulația pe timp de noapte pentru persoanele nevaccinate nu mai este restricționată.

Măsurile de relaxare pentru sărbători vor intra în vigoare de joi, 9 decembrie

Vești bune înainte de sărbători. Guvernul a aprobat în ședința de astăzi lista relaxărilor pentru Crăciun și Revelion. Astfel, românii vaccinați, cât și cei nevaccinați vor putea profita de petreceri până dimineața, în timp ce masca de protecție nu mai este obligatorie în spațiile deschise neaglomerate.

Măsurile de relaxare pentru sărbători vor intra în vigoare de joi, 9 decembrie.

Măsurile de relaxare pentru sărbători vor intra în vigoare de joi, 9 decembrie

Măsurile de relaxare pentru sărbători vor intra în vigoare de joi, 9 decembrie

[Sursa foto: PixaBay]

”Vom aproba Hotărârea de Guvern referitoare la prelungirea stării de urgență și măsurile pentru sărbătorile de iarnă”, a anunțat premierul României Nicolae Ciucă.

Ministrul Sănătății a declarat că certificatul covid și prevederile acestuia se includ și în cazul persoanelor care sunt tesate.

 ”S-a inclus în certificat covid și prevederea accesului pentru persoanele care sunt testate. Sunt reglementate noi prevederi care prelungesc cu o oră programul diferitelor instituții care organizează evenimente și s-a ridicat limita de circulație pentru anumite categorii de persoane. Înlesnirea unor restricții trebuie să vină la pachet cu respectarea strictă a tuturor acestor prevederi”, a spus Alexandru Rafila.

Măsurile de relaxare pentru sărbători vor intra în vigoare de joi, 9 decembrieMăsurile de relaxare pentru sărbători vor intra în vigoare de joi, 9 decembrie

Măsurile de relaxare pentru sărbători vor intra în vigoare de joi, 9 decembrie

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Relaxarea restricțiilor decembrie 2021. Cum se vor organiza petrecerile de Crăciun 2021 și Revelion 2022. Va fi permis și accesul persoanelor testate pentru coronavirus

Alexandru Rafila, despre campania de informare a populației

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că se va demara o campanie de informare a populației, astfel încât românii să nu creadă că este vorba despre o relaxare totală a restricțiilor.

“Faptul că avem patru zile- 24 şi 25 decembrie, 31 decembrie şi 1 ianuarie- în care manifestările în aer liber pot fi organizate fără limitări deosebite, nu înseamnă că trebuie să transformăm aceste manifestări publice în vectori de propagare a infecţiei. De asta este, practic, posibilă organizarea în spaţii deschise fără niciun fel de probleme, cu o condiţie: participanţii, populaţia, şi aici avem mare nevoie de ajutorul mass-media să promovăm un comportament responsabil. O să facem o campanie la nivelul Guvernului, împreună cu autorităţile locale, dar şi cu diversele instituţii din cadrul Guvernului, încât acest comportament preventiv să fie regula. Nu ne dorim sancţionarea, nu sancţionarea este cheia succesului, dar sigur că acolo unde se impun aceste lucruri, vor fi puse în aplicare ”, a declarat Alexandru Rafila într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Citeste si: Cum se vor desfășura petrecerile de Crăciun și de Revelion, după ce restricțiile de circulație de pe timpul nopții au fost eliminate. Nunțile și botezurile sunt în continuare interzise

 

Citește-ne pe

Citește și:

Superstiţii de Sfinţii Constantin şi Elena. Ce e interzis să faci pe 21 mai, cum atragi belşugul

Zile Libere de Crăciun 2021. Cât va dura minivacanța sărbătorilor de iarnă

Trafic intens: Timp de aşteptare de 840 de minute pentru camioane, la PTF Siret

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce meniu au deținuții din România de Crăciun? Cei care sunt închiși în penitenciare nu vor fi dați la o parte de la masa de Crăciun

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies