Se actualizează automat certificatul digital Covid dacă am făcut doza booster? Răspunsul autorităților

,
 certificatul digital Covid

Se actualizează automat certificatul digital Covid dacă am făcut doza booster?

[Sursa foto: PixaBay]

Comitetul de coordonare a campaniei naționale de vaccinare a nunțat dacă se actualizează automat certificatul digital după a treia doză de vaccin.


In articol:

Comitetul de coordonare a campaniei naționale de vaccinare (CNCAV) a oferit noi informații despre doza de rapel (booster) a vaccinului împotriva Covid-19. Iată ce trebuie să facă persoanele care s-au imunizat cu cea de-a treia doză de vaccin.

 certificatul digital Covid

Certificatul digital Covid

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Reguli noi pentru români în starea de alertă. Unde mai pot intra persoanele nevaccinate de azi. Cum se va intra la mall, în supermarketuri şi la restaurante. Noul orar de funcţionare

Ce trebuie să facă persoanele care s-au vaccinat cu cea de-a treia doză de vaccin

CNCAV a transmis că românii care au făcut și a treia doză de vaccin trebuie să genereze un nou certificat, deoarece acesta nu se actualizează automat.

„Am făcut doza booster. Certificatul digital COVID se actualizează automat?

Nu. Trebuie să generați un nou certificat din aplicația  https://certificat-covid.gov.ro.

Doza de rapel (booster) are rolul de a crește semnificativ nivelul de protecție împotriva COVID-19 după o anumită perioadă de timp.

Unde pot efectua doza de rapel (booster)?

Toate persoanele eligibile se pot vaccina în centrele de vaccinare existente și vizibile în platforma de programare (https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/)

sau în cabinetele medicilor de familie.

Persoanele eligibile care doresc să efectueze doza de rapel (booster) se pot programa la vaccinare prin platforma de programare sau se pot prezenta direct în centrul de vaccinare. Lista centrelor o găsiți aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.

Dozele pentru rapel (booster) sunt aceleași doze utilizate pentru schema de vaccinare primară. Singura diferență față de schema de vaccinare primară este pentru persoanele care au efectuat 2 doze de Moderna și doresc să le fie administrate același tip de vaccin. În această situație, doza este înjumătățită.

Doza booster, eficientă împotriva Omicron

Doza de rapel (booster) crește semnificativ nivelul de protecție împotriva tuturor variantelor SARS CoV 2, inclusiv împotriva variantei Omicron.

Vaccinarea cu schema primară a persoanelor încă nevaccinate și administrarea dozelor de rapel (booster) persoanelor ce au primit schema primară în urmă cu mai mult timp rămân prioritare pentru a reduce numărul de cazuri ce necesită tratament, a spitalizărilor, a formelor severe de COVID-19 și reducerea presiunii asupra sistemului sanitar.

Citeste si: Italia introduce vaccinarea obligatorie pentru persoanele de peste 50 de ani, după o creștere accelerată a cazurilor de infectări cu COVID-19  

În România, pentru doza de rapel (booster), sunt autorizate vaccinurile Comirnaty – Pfizer BioNTech, Spikevax – Moderna și Janssen – Johnson&Johnson.

Recomandarea CNCAV este pentru efectuarea unui vaccin pe bază de ARN mesager (Comirnaty sau Spikevax), dar se poate administra, la cerere, vaccinul Janssen doar pentru persoanele care au efectuat același vaccin în schema de vaccinare primară”, arată mesajul postat pe pagina oficială de Facebook, RO Vaccinare.

 

Evidența persoanelor vaccinate împotriva COVID-19, 9 ianuarie

Comitetul de coordonare a campaniei naționale de vaccinare (CNCAV) a dezvăluit și câte persoane s-au vaccinat.

1. Persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 14.850;
2. Persoane vaccinate cu prima doză în ultimele 24 de ore: 2.721;
3. Total persoane vaccinate: 7.987.790;
4. Persoane vaccinate cu schemă completă: 7.880.457;
5. Persoane vaccinate cu doza de rapel: 2.133.381;
6. Total doze administrate din 27 decembrie 2020: 16.049.850.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Valul cinci al pandemiei vine cu un val nou de cheltuieli. Măștile FFP2, care sunt mult mai scumpe, ar putea înlocui măștile clasice în România

Secretarul american al Apărării: Lupta din regiunea Herson merge puțin mai lent, dar ucrainenii fac progrese

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Certificatul verde, obligatoriu în mijloacele de transport, în hoteluri și săli de sport. Iată unde s-a luat această decizie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies