A crescut semnificativ numărul copiilor care dezvoltă diabet după COVID. Avertismentul lui Raed Arafat

,

Raed Arafat a făcut un anunț important pentru români. Șeful DSU este îngrijorat de ce se întâmplă cu persoanele infectate cu noul coronavirus.


In articol:

Șeful DSU, Raed Arafat , a vorbit în cadrul unei emisiuni Tv, despre o analiză realizată de Centrul pentru prevenirea și controlul bolilor din SUA (CDC).

Citeste si: Vaccinarea contra Covid la copiii între 5 și 11 ani: Ajung primele doze! Când vor începe vaccinările

Raed Arafat, anunț important pentru români

Raed Arafat a mărturisit că este îngrijorat de ce se întâmplă cu persoanele infectate cu noul coronavirus după ce acestea au trecut prin boală. Acesta susține că potrivit analizei realizată de CDC, în rândul copiilor au apărut mai multe cazuri de diabet de tip I decât de obicei.

Citeste si: Certificatul verde, obligatoriu în Italia! Se cere în autobuz şi metrou

În acest context, Raed Arafat a dezvăluit că apariția diabetului de tip I ar putea fi un efect pe termen lung la unii copii cu COVID-19. 

„Vedem din ce în ce informații noi care apar – de exemplu, informația care a apărut la Centrul de control al bolilor din Statele Unite, care corelează infectarea la copii cu apariția unui număr mai mare de copii cu diabet de tip I, diabet juvenil.

Se pare că sunt studii și analize făcute de către Centrul de control al bolilor din Statele Unite, care e un centru foarte serios, analizând foarte multe date din sistemul lor de asigurări, și unde spune că au apărut mai multe cazuri decât de obicei de tip I și se corelează cu infectarea cu SARS-CoV-2”, a declarat șeful DSU despre valul 5, dar și despre perioada de carantinare și izolare.

Raed Arafat, despre gravitatea infectării cu COVID-19

De asemenea, Raed Arafat  a vorbit despre cât de gravă este infectarea cu Covid. Șeful DSU susține că imunizarea este cea mai bună metodă de a limita răspândirea virusului, deoarece această boală este foarte periculoasă, ea cauzând și efecte pe termen lung.

„Noi tot timpul vorbim de vaccinare și efectul ei pe termen lung, dar uităm ce? Tot timpul am avertizat și am spus, nu eu, și lumea științifică a zis acest lucru – atenție, Covidul nu e o boală simplă. Există așa-zisul «long Covid», sau Covidul pe termen lung, și asta arată impactul Covidului pe sănătatea omului pe termen mai lung.

Se pare că unul dintre aceste efecte, dacă continuă această analiză și confirmă ce este deja publicat, este apariția la un anumit procent dintre copiii infectați cu SARS-CoV-2 a diabetului de tip I”, a mai spus el.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Școlile care de luni vor trece la cursuri online. Ministrul Educației, anunț important pentru toți elevii

Uraganul Ian a făcut prăpăd în Florida și Carolina de Sud: zeci de oameni au murit, iar pagubele sunt consistente/ Video

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Vaccinarea contra Covid la copiii între 5 și 11 ani: Ajung primele doze! Când vor începe vaccinările

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies