Școlile care de luni vor trece la cursuri online. Ministrul Educației, anunț important pentru toți elevii

,
cursuri online ianuarie 2022

Condițiile în care școlile își vor muta cursurile în mediul online

[Sursa foto: pexels]

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că începând de luni, mai multe școli vor trece la cursuri online. Care sunt condițiile pentru ca școlile din România să se închidă?


In articol:

Mai multe scoli din România trec la cursuri online de luni, decizie luată de Ministerul Educației în contextul în care rata de infectare cu noul coronavirus este în creștere în toate județele țării, unele dintre ele intrând deja în scenariul galben, iar Clujul aflându-se în scenariul roșu.

Ce școli trec la cursuri online încpând de luni? Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, noi precizări

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut o serie de precizări în legătură cu închiderea școlilor și mutarea cursurilor în mediul online. Astfel, ministrul Educației a anunțat că școlile în care vineri rata de vaccinare va fi sub 60%, iar rata de incidență a localității va fi mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori, își vor desfășura cursurile în mediul onine. Asta înseamnă că decizia luată de autorități se va aplica de lunea viitoare, la doar două săptămâi de la momentul în care elevii s-au întors din nou în bănci. 

Pentru a evita o explozie a cazurilor noi de coronoavirus, autoritățile le recomandă părinților să le facă teste acasă copiilor.

„Dacă rata de vaccinare în ziua de vineri este sub 60%, iar rata de incidență a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare școlile acelea intră în online”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Mai multe școli vor intra din nou în sistemul online, având în vedere că rata de vaccinare în sistemul de învățământ este de 70%, conform informațiilor oficiale prezentate de Ministerul Educației, iar numărul cazurilor noi de coronavirus și incidența la nivelul fiecărui județ în parte sunt într-o continuă creștere.

„În București, din cele 655 de unități de învățământ, la ultima raportare, 57 de unități erau sub 60%, unele destul de aproape de 60%.

Este suficient ca o singură persoană pe parcursul acestei săptămâni, angajată a acelei școli să se vaccineze pentru a depăși pragul de 60%”, a spus Sorin Cîmpeanu.

cursuri online ianuarie 2022

Dacă rata de vaccinare este mai mică de 60% în cadrul unei școli, iar rata de infectare cu COVID-19 depășește 3 cazuri la 1000 de locuitori în localitatea respectivă, atunci cursurile acelei școli se vor muta în online

[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Vaccinarea contra Covid la copiii între 5 și 11 ani: Ajung primele doze! Când vor începe vaccinările

Sorin Cîmpeanu anunță noi reguli în școli

După ce autoritățile au anunțat că schimbă regulile privind durata carantinării, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că este nevoie să se schimbe și regulile care se aplică la nivelul instituțiilor de învățământ, printr-o actualizare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii, lucru care s-ar putea întâmpla în zilele următoare.

“Având în vedere că la nivel naţional au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării este nevoie şi de o updatare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional şi voi discuta cât se poate de repede cu ministrul Sănătăţii. Avem o colaborare foarte bună între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii”, a precizat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

sorin cimpeanu ministrul educatiei cursuri online

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educatiei

[Sursa foto: facebook Sorin Cîmpeanu ]

Citeste si: Certificatul verde, obligatoriu în Italia! Se cere în autobuz şi metrou

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un arhitect spulberă mitul vieţii de 5 stele de la Cluj: „Trăim într-o sărăcie generalizată”

Românii care nu completează corect formularul digital de intrare în țară riscă amenzi uriașe! Cum se completează corect

O nouă facilitate pentru utilizatorii TikTok

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Deltacron, noua tulpină a coronavirusului. Principalale simptome care apar în cazul infectării cu Deltacron

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies