Florin Cîțu, despre certificatul verde la locul de muncă: "Eu am luat decizia să fie introdus"

,
certificatul verde

Florin Cîțu, despre certificatul verde la locul de muncă:

[Sursa foto: PixaBay]

Florin Cîțu a făcut un anunț important pentru români. Iată ce a declarat fostul premier al României despre certificatul verde!


In articol:

Recent, fostul premier Florin Cîțu a oferit un interviu pentru DCNews, unde a declarat că el este cel care a luat decizia ca  certificatul verde  să fie introdus în locurile și în instituțiile publice.

certificatul verde

Certificatul verde

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Primul lucru pe care trebuie să îl facă o persoană care are simptome de coronavirus. Ministerul Sănătății a anunțat pașii care trebuie urmați

Florin Cîțu, despre certificatul verde la locul de muncă

Președintele liberalilor a recunoscut că el este cel care a propus un proiect de lege în ceea ce privește obligativitatea certificatului verde pentru angajații din sistemul sanitar.  Florin Cîțu susține că cea mai bună variantă pentru a scăpa de virus este vaccinarea populației. 

Citeste si: A crescut semnificativ numărul copiilor care dezvoltă diabet după COVID. Avertismentul lui Raed Arafat

Fostul premier a declarat că după ce a introdus obligativitatea prezentării certificatului verde la intrarea în locuri și instituții publice, rata de vaccinare din România a crescut.

„Eu am luat decizia să fie introdus în locuri publice, în instituţii publice, la intrare, ce ne-a permis legea.

Când a fost vorba despre angajaţi, acolo am propus un proiect de lege, l-am semnat, l-am dus în Parlamentul României, pentru cei din sistemul de sănătate – şi sectorul privat şi cel public.

Şi aţi văzut că imediat ce a fost depus, rata de vaccinare a crescut imediat.

Astăzi, cea mai bună variantă este să te vaccinezi ca să te protejezi de boală sau să faci o formă uşoară a bolii.

Mai departe, depinde foarte mult de voinţa politică. Eu cred că, aşa cum avem astăzi, este un pas important să foloseşti certificatul verde când intri în instituţii sau când mergi la mall, mai departe vom vedea dacă există voinţă şi pentru restul.

Eu susţin în continuare proiectul meu care este în Parlamentul României”,  a declarat Florin Cîţu.

Citeste si: Certificatul verde, obligatoriu în Italia! Se cere în autobuz şi metrou

Fostul premier Florin Cîțu insistă ca certificatul verde să devină obligatoriu pentru angajaţii din sistemul de sănătate.

„Este un compromis. El există astăzi, doar dacă-l ducem un pas mai departe pentru angajaţii din sistemul de sănătate. Eu cred că acolo e nevoie. Poate şi la Interne sau Apărare sau chiar şi la Învăţământ.

Vă spun la Sănătate de ce: când te duci în spital să te tratezi, trebuie să-ţi faci singur un test, să-l plăteşti.

Cumva trebuie şi în partea cealaltă o măsură pentru medicul la care te duci.

Ar fi trist să te duci la medic, să te testezi, iar de partea cealaltă, medicul să te infecteze.

Cumva lucrurile acestea trebuie aranjate ca să fie o reciprocitate. La fel şi la Ministerul Afacerilor Interne, cel care-ţi verifică certificatul verde ar trebui să aibă şi el unul.

Sunt anumite sectoare. În rest este decizie politică, înţeleg că s-ar putea să fie discuţii şi pe constituţionalitate, dreptul la muncă şi aşa mai departe. Dar, în acelaşi timp, sectorul privat poate să ia decizii”, a spus liderul PNL, Florin Cîţu, într-un interviu.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Grecia la preţ de Caraibe. Românii sunt nemulţumiţi de preţuri: „Cum să procedez să nu am preţ exagerat?”

Certificatul verde, obligatoriu în Italia! Se cere în autobuz şi metrou

Reacție neașteptată a patriarhului Kirill, după decizia Bisericii Ortodoxe a Ucrainei: 'Trebuie să acţioneze în maniera cea mai înţeleaptă posibil'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Reguli noi pentru români în starea de alertă. Unde mai pot intra persoanele nevaccinate de azi. Cum se va intra la mall, în supermarketuri şi la restaurante. Noul orar de...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies