Breaking news: Florin Cîțu, noul președinte al Senatului! Șeful PNL, ales după ce Anca Dragu a fost revocată

,
Florin Cîțu

Florin Cîțu, ales președinte al Senatului

[Sursa foto: Facebook Florin Cîțu]

Președintele PNL a fost ales noul președinte al Senatului, după ce Anca Dragu a fost revocată din funcție.


In articol:

Florin Cîțu a fost ales președinte al Senatului, cu 82 de voturi, după ce Anca Dragu, senatoare USR, a fost revocată astăzi din funcție. Ea a candidat din nou pentru această funcție, dar a primit doar 25 de voturi. Alte 17 voturi au fost anulate.

USR anunță că va contesta la Curtea Constituțională decizia de astăzi de revocare a Ancăi Dragu.

Alina Gorghiu, care este și avocat, pe lângă politician, a subliniat că există decizii ale Curții Constituționale care ar permite schimbarea Ancăi Dragu. Ea a invocat două articole din Constituție, Regulamentul Senatului și o decizie a Curții Constituționale.

„Este un punct care ține de realitatea politică la acest moment. Nu este o sancțiune pentru Anca Dragu, este o chestiune firească de normalitate atunci când se schimbă majoritatea, când se schimbă configurația politică”, a spus Alina Gorghiu.

Anca Dragu

Anca Dragu, revocată din funcția de președinte al Senatului

[Sursa foto: Facebook Anca Dragu]

Citeste si: Vești bune! Se măresc alocațiile! Câţi bani vor primi copiii de la 1 ianuarie 2022

Florin Cîțu, noul președinte al Senatului! Anca Dragu a fost revocată 

Solicitarea de revocare din funcție a Ancăi Dragu a fost depusă de PNL, PSD și UDMR și a fost supusă la vot în plenul Parlamentului, convocat la ora 12.00.

Din 115 senatori prezenți în plen, au votat pentru demiterea ei 82. Au fost, totodată, 24 de voturi împotrivă și 9 abțineri.

USR a reacționat dur într-un comunicat de presă după ce Anca Dragu a fost revocată din funcție.

„USR va lupta pentru a împiedica abuzul deosebit de grav pe care noua majoritate parlamentară PSD-PNL-UDMR îl orchestrează la Senat în scopul revocării neconstituționale a președintei Anca Dragu.

USR înțelege dorința noului FSN de a acapara toată puterea în statul român, dar nu va accepta încălcarea Constituției doar de dragul de a satisface orgoliile mărunte ale politicienilor aflați vremelnic la butoanele puterii. USR va face toate demersurile pentru a împiedica abuzurile coaliției hoției, pentru a apăra valorile democratice și europene”, se arată în comunicatul transmis de USR-Plus după revocarea Ancăi Dragu.

Anca Dragu a fost aleasă președinte al Senatului pe 22 decembrie 2020. Ea a candidat pentru un post de senator la alegerile parlamentare din 2020  pe listele USR-Plus. Anterior, a ocupat funcția de ministru de Finanțe între 17 noiembrie 2015 și 4 ianuarie 2017.

Citeste si: Anunțul momentului pentru mii de pensionari! De la 1 ianuarie se introduce a 13-a pensie. Cine va beneficia de ea

 

Citește-ne pe

Citește și:

UPDATE! Lista miniștrilor din Guvernul PNL-PSD-UDMR. Un nou nume la Economie! Rafila preia Sănătate, iar Firea Ministerul Familiei

Sorin Ovidiu Vîntu, despre George Simion: 'Nu are nimic în cap, nu are oameni. E un gargaragiu. Cei care puneți botul la așa ceva sunteți niște proști'

Din pacate, incepem saptamana cu o stire trista! Doliu in Romania: s-a dus si el! Ni se prapadesc artistii

BREAKING NEWS! Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă! USR a refuzat să se mai prezinte la discuții

Greva STB continuă: Liderul de sindicat Vasile Petrariu își anunță demisia din PSD!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies