Anunțul momentului pentru mii de pensionari! De la 1 ianuarie se introduce a 13-a pensie. Cine va beneficia de ea

,

Vești bune pentru mii de români. Fostul ministru social-democrat al Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi a aunțat ce se întâmplă cu pensiile din 2022.


In articol:

Negocierile dintre PSD și PNL pentru formarea noului guvern au vizat și măsuri sociale. Printre acestea, sunt pensiile și creșterea acestora cât mai repede, dar și introducerea unei noi pensii.

Citeste si: Anunțul momentului! Alocațiile copiilor se majorează cu 40%. De când se aplică

A 13-a pensie, introdusă de la 1 ianuarie 2022

PSD-iști vor să le dea mai mulți bani anumitor pensionari, mai exact a 13-a pensie. Anunțul l-a făcut fostul ministru social-democrat al Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi.

În acest context, potrivit unor surse politice, citate de Antena 3, pensia minimă crește de la 800 la 1.000 de lei.

Așadar, cei care vor beneficia de a 13-a pensie, începând cu 1 ianuarie 2022, sunt pensionarii cu pensii mai mici de 1.600 de lei.

Citeste si: Pensiile și alocațiile cresc începând de anul viitor! Cu cât se măresc sumele în 2022

De la 1 ianuarie punctul de pensie se va majora cu 10%.(a 13-a pensie), asta însemnând încă 1.200 de lei, deci un total de 2.800 de lei pentru această categorie de pensionari, însă o singură dată pe an.

Acest 10% se aplică doar la pensiile pe contribuție, nu vorbim de acele indemnizații speciale ”, a precizat deputatul PSD Marius Budăi, fost ministru al Muncii.

Cei cu pensii mai mari de 4.000 de lei vor trebui să își plătească singuri contribuția la sănătate, iar astfel pensia lor nu va crește. 

Marius Budăi, despre creșterile salariale 

De asemenea, PSD a mai vorbit și despre creșterea salariului minim brut până la 2.550 de lei, dar Marius Bulăi a declarat că va trebui îndeplinită o anumită condiție.

„Salariul minim va crește până la 2.550

de lei. Am introdus o noutate aici. Am spus că acest salariu minim nu poate  fi plătit mai mult de o perioadă de 24 de luni. În acele 24 de luni, prin multe alte măsuri, noi am lucrat și la măsuri de încurajare a ocupării, dar încurajare a ocupării prin calificare și recalificare.

Dacă noi, staul, te sprijinim pe tine întreprinzător să îți califici și recalifici personalul, considerăm că este obligatoriu ca după 24 de luni după ce ai primit acest sprijin și ți-ai recalificat personalul, să nu-l mai plătești, din moment ce a devenit calificat, cu salariul minim pe economie.”,

a mai declarat Marius Budăi la Antena 3.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Anunț îngrijorător de la ministrul Muncii! Ce se întâmplă cu banii pentru indemnizații, înainte de sărbători

Accident GRAV în Cluj - cinci victime / VIDEO

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Ultimă oră! Ministrul Finanțelor, detalii importante despre creșterea pensiilor: ”Întotdeauna se găsesc soluții pentru a plăti pensiile”

Vești bune! Se măresc alocațiile! Câţi bani vor primi copiii de la 1 ianuarie 2022

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies