Pensiile și alocațiile cresc începând de anul viitor! Cu cât se măresc sumele în 2022

,
Pensii

Pensiile și alocațiile cresc începând de anul viitor! Cu cât se măresc sumele în 2022

[Sursa foto: PixaBay]

Începând cu anul 2022, românii vor avea parte de pensii și alocații mai mari. PNL și PSD și-au dat acordul privind majorarea veniturilor începând cu ianuarie 2022.

Alocațiile vor crește cu 40% pentru copiii între 0- 2 ani, respectiv se va ajunge la suma de 600 de lei, iar pentru cei care au peste doi ani ar fi o creștere cu 20%. Pensiile vor crește cu 10%, dar nu pentru toți pensionarii. Cei care au pensii mai mari de 4.000 de lei nu vor beneficia de o majorare.

Cu cât cresc pensiile în 2022. Este posibil să se majoreze și salariile

„Acest 10% se aplică doar la pensiile pe contribuție, nu vorbim de acele indemnizații speciale”, a declarat deputatul PSD, Marius Budăi.

Este posibilă și o majorare de salarii. Din 2022, salariul minim pe economie va ajunge la 2.550 de lei.

Citeste si: Anunț îngrijorător de la ministrul Muncii! Ce se întâmplă cu banii pentru indemnizații, înainte de sărbători

Acum ceva timp, se vorbea despre o creștere a pensiilor cu 11%. Florin Cîțu preciza, însă, că această majorare ar duce la un deficit bugetar.

Pensii

F

[Sursa foto: Facebook Florin Cîțu]

„Poţi să vorbeşti despre orice procent. Astăzi, noi avem (…) o discuţie deja aprobată cu Comisia Europeană. Avem un parcurs al deficitului bugetar deja aprobat de Comisia Europeană.

România este ţara care este în deficit excesiv, a intrat după ce am avut acele excese ale politicii fiscale între 2017-2019, cu deficite foarte mari, am intrat în acest mecanism.

Trebuie să corectăm acest mecanism, şi, toate ţările din UE reduc deficitele bugetare.

Citeste si: Angajatorii care primesc persoanele nevaccinate la muncă, pot fi sancționați. Adrian Wiener: „Este o amendă sancţionatorie”

Nu există nicio ţară care să vină cu un deficit mai mare bugetar. Deci, dacă vrem să nu fim penalizaţi de agenţiile de rating, de Comisia Europeană, să nu mai primim fonduri europene, de partenerii noştri internaţionali, de investitori, trebuie să ne ţinem de acest calendar pe care, deja, l-am negociat şi l-am aprobat cu toţii.

Agenţiile de rating ne-au spus foarte clar că, astăzi, România a trecut de la ‘negativ’ la ‘stabil’ tocmai pentru că a făcut aceste progrese şi avem acest calendar, această traiectorie. Dacă deviem de la ele, ne întoarcem la negativ, mergem la junk, totul sare în aer”, declara premierul interimar al României, Florin Cîțu, zilele trecute, într-o ședință de Guvern.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ultimă oră! Ministrul Finanțelor, detalii importante despre creșterea pensiilor: ”Întotdeauna se găsesc soluții pentru a plăti pensiile”

Gazul azer ia locul gazului rusesc, în Italia

Ultimă oră! Ministrul Finanțelor, detalii importante despre creșterea pensiilor: ”Întotdeauna se găsesc soluții pentru a plăti pensiile”

Decizie de ultim moment! Ce se întâmplă cu pensiile românilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies