Iaurt toxic: semnele care iti arata ca iaurtul pe care urmeaza sa il mananci este toxic

Author: B.M.
Actualizat: 22 iun 2020, 13:51
Iaurt

Iaurt toxic: cum iti dai seama ca iaurtul pe care l-ai cumparat este toxic. Semnele care iti arata ca nu este bun pentru consum.

Iaurtul este recomandat de multi nutritionisti ca fiind o varianta sanatoasa pentru micul dejun sau pentru o gustare intre mese. Consumul de iaurt este benefic in special copiilor, ajutand la dezvoltarea lor si la adoptarea unei diete sanatoase.

Consumat in cantitatile corecte, iaurtul are multiple beneficii pentru organism, insa putina lume stie ca pe piata se gasesc o multime de sortimente de iaurt toxic care nu sunt tocmai sanatoase si care, dimpotriva, devin periculoase atunci cand sunt consumate in cantitati mari.

Iata cum iti poti da seama daca urmeaza sa consumi un iaurt toxic sau nu.

Citeste si: Lista celor mai toxice alimente. ATENŢIE la ce puneți pe masă sau ce oferiţi copiilor

Iaurt toxic: ce trebuie sa verifici atunci cand cumperi un iaurt

Inainte de a cumpara un iaurt verifica atent eticheta acestuia.

Vei constata cu stupoare ca foarte multe iaurturi, desi ar trebui sa aiba in compozitie doar cateva ingrediente, ajung sa contina o multime de elemente toxice.

De asemenea, diferenta dintre un iaurt toxic si unul sanatos este data si de termenul de fabricatie. Verificati ca iaurtul sa nu fie expirat. Contrar parerii populare, un iaurt nu este bun de consumat daca termenul de valabilitate a fost depasit.

Citeste si: 7 alimente care devin toxice daca le reincalzesti

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Iaurt toxic: ce tip de iaurt nu trebuie sa cumperi

Atunci cand cumperi un iaurt, incearca sa eviti pe cat posibil iaurtele cu fructe sau arome. Foarte multe dintre acestea sunt toxice, iar fructele, culoarea sau aromele prezentate pe eticheta sunt doar o serie de chimicale si potentiatori.

Un studiu realizat de Asociatia Pro Consumatori asupra iaurturilor vandute in Romania arata ca unele dintre ele includ pana la 18 aditivi alimentari: arome sintetice, aspartam, acesulfam K, caragenan, acid citric, citrat de sodiu, citrat de calciu, caramel, carmin, esteri lactici ai mono şi difliceridelor cu acizi graşi, complexe de cupru ale clorofilelor şi clorofilinelor, azot, guma lacust, guma guar, guma arabica, guma de caruba, guma acacia şi antocianine.

Citeste si: Cirese toxice: cand devin ciresele toxice, mare atentie cand le cumparati

Iaurt toxic: evita iaurturile cu multe E-uri

Cand cumperi un iaurt, verifica eticheta si incearca sa alegi un iaurt care are cat mai putine E-uri. Acelasi studiu mentionat mai sus arata ca foarte multe iaurturi vandute in Romania au chiar si 5 E-uri in compozitie.

Un alt tip de iaurt toxic este acela care are in compozitie foarte mult zahar. Asociatia Pro Consumatori a descoperit la vanzare iaurturi care au adaugate chiar si pana la 11 lingurite de zahar. Cantitatea de zahar nu este specificata in lista de ingrediente. Ca o regula generala insa, vei recunoaste un iaurt toxic in momentul in care zaharul se regaseste printre primele pozitii in lista de ingrediente.

Iaurt toxic: pericolul consumului de iaurt toxic

Presedintele Asociatiei Pro Consumatori atrage atentia asupra faptului ca un copil hranit in mod repetat cu iaurt toxic are sanse foarte mari sa devina obez.

"Prin intermediul acestui studiu tragem un semnal de alarma asupra pericolelor pe care zaharul adaugat in alimentele destinate copiilor il are asupra sanatatii acestora. Una dintre cele mai controversate teme de discutie din ultima vreme este obezitatea la copii.

"Daca pana acum doar americanii erau acuzati de obezitate, in prezent, problema a inceput sa se manifeste si in randul europenilor si, din pacate, afecteaza din ce in ce mai multi copii. La sfarsitul anului 2015, in Europa s-au inregistrat aproximativ 2,3 milioane de persoane cu varsta de peste 15 ani supraponderale", a sustinut presedintele APC, conf. univ. dr. Costel Stanciu.

Citeste si: 10 greseli frecvente pe care le faci atunci cand fierbi paste

Iaurt toxic: ce beneficii are un iaurt care nu este toxic

Consumat in cantitatile corecte, iaurtul are o multime de beneficii pentru organism: previne aparitia osteoporozei, reduce hipertensiunea arteriala, ajuta la prevenirea si ameliorarea unor afectiuni gastrointestinale, descurajeaza aparitia infectiilor vaginale, ajuta la curele de slabire.

 


Momente de senzație în Casa iubirii! Sebastian l-a dat de gol pe Bogdan! Concurentul n-a avut încotro și a recunoscut că o place pe Rebecca! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!