Guvernul Ciucă a anunțat acordarea de vouchere românilor care se confruntă cu sărăcia extremă

,
nicolae-ciucă-vouchere

Guvernul Ciucă a anunțat acordarea de vouchere românilor care se confruntă cu sărăcia extremă

[Sursa foto: Facebook]

Cei mai săraci români vor primi ajutorul financiar din partea Guvernului Ciucă. Voucherele urmează să fie distribuite începând cu luna următoare, susține ministrul Boloș. Mai mult decât atât, celelalte vouchere urmează să fie distribuite până la finele lunii iulie.


In articol:

Luni, 23 mai, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin intermediul lui Marcel Boloș, a anunțat că persoanele care au o posibilitate financiară redusă vor primi noi pachete de ajutoare, conform Romaniatv.net.

Voucherele au scopul de a veni în sprijinul persoanelor care sunt depășite din punct de vedere financiar și care nu se pot descurca singure din acest punct de vedere.

Citeste si: Ratele la bănci, anulate pe o perioadă de 9 luni! Guvernul a făcut anunțul! Cine beneficiază

Boloș a explicat cum se va derula procesul de acordare a ajutoarelor

„Prima tranşă se va derula prin distribuirea acestor vouchere pentru persoanele vulnerabile pe o perioadă cuprinsă între luna iunie şi iulie, dar noi încercăm ca în luna iunie să fie distribuite marea majoritate a acestor vouchere şi ce rămâne în prima parte din luna iulie.

Îi asigur pe toţi beneficiarii că îşi vor primi dreptul (până la finalul lunii iulie n.r.), în cel mai rău caz se întâmplă acest lucru. Avem aproape 3 milioane de vouchere de distribuit, iar acest volum este imens, dar aceasta nu ne scuteşte ca să nu ajungă voucherele în timpul pe care îl avem la dispoziţie, respectiv luna iunie şi iulie. Restul care va rămâne la sfârşit de lună iunie, ne mobilizăm, astfel încât în prima parte a lunii iulie toată lumea să aibă aceste vouchere distribuite, dar şi banii”, a spus acesta.

Mai mult decât atât, Marcel Boloș a declarant că toate voucherele ce urmează să fie distribuite până pe 10 iunie au o perioadă de încărcare cuprinsă între două și trei zile, potrivit mecanismului specific de plată.

nicolae-ciucă-vouchere

Guvernul Ciucă a anunțat acordarea de vouchere românilor care se confruntă cu sărăcia extremă

[Sursa foto: Istock]

Cum vor intra oamenii în posesia sumelor de bani

Acest lucru se realizează prin deschiderea unor credite bugetare, urmând efectuarea viramentului făcut de unitatea emitentă.

„Decalajul între data la care e distribuit cardul, să zicem în 10 iunie, încărcăm până în 15 iunie, dar nu aş vrea să avansez termene ci aş vrea să discut încă o dată cu emitenţii de carduri, pentru că munca lor este cea mai grea, aceea de a întocmi ordinele de plată pentru fiecare dintre beneficiarii de pe listă. Dar repet tranşele se vor plăti conform celor stabilite şi anunţate potrivit programului de măsuri economico-sociale”, a mai spus acesta.

Citeste si: Motivul pentru care nu se mai fac angajări la stat începând cu data de 1 iulie 2022. Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul: „Un nou pachet de măsuri sociale și economice”

Luni, 9 mai, în cadrul unei ședințe, Nicolae Ciucă a aprobat mai multe măsuri ce fac referire la tichetele sociale ce vor veni în sprijinul persoanelor care se confruntă cu o situație economică extrem de grea.

Voucherul social are valoarea de 250 lei și le va fi acordat persoanelor care au nevoie de el o dată la fiecare două luni.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Vouchere de 500 de lei valabile 7 zile. Vezi cum s-au modificat condițiile de acordare a voucherelor din programul RABLA electrocasnice 2022 și cum poți beneficia de ele

Nemții iau cu asalt casele de amanet pentru plata facturilor și altor cheltuieli curente (DW)

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Bilanț coronavirus marți, 27 septembrie 2022. A crescut numărul de infectări cu SARS – CoV – 2. Cele mai multe cazuri sunt în București

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies