Motivul pentru care nu se mai fac angajări la stat începând cu data de 1 iulie 2022. Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul: „Un nou pachet de măsuri sociale și economice”

,
masuri program sprijin pentru romania 1 iulie 2022

Noi măsuri de sprijin vor intra în vigoare de la 1 iulie 2022 

[Sursa foto: unsplash]

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat pe contul personal de facebook un nou pachet de măsuri sociale și economice prin programul Sprijin pentru România. Care este motivul pentru care nu se vor mai face angajări la stat de la 1 iulie 2022?


In articol:

Coaliția de guvernare a decis adoptarea unui nou set de măsuri sociale și economice, anunțul fiind făcut în mediul online atât de premierul Nicolae Ciucă, cât și de Marcel Ciolacu.

Pe lista măsurilor se numără și suspendarea angajărilor la stat începând cu data de 1 iulie. Care este motivul pentru care nu se vor mai face angajări în următoarea perioadă? 

Programul Sprijin pentru România, noi măsuri de la 1 iulie 2022. De ce nu se vor mai face angajări la stat? 

Având în vedere contextul economic delicat și creșterile de prețuri din ultima perioadă, Coaliția de guvernare a stabilit un nou set de măsuri prin care să vină în sprijinul românilor aflați în dificultate din punct de vedere financiar. Astfel, premierul Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au anunțat că de la 1 iulie 2022 vor intra în vigoare noi măsuri economice și sociale prin Programul Sprijin pentru România.

Pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, coaliția de guvernare a decis ca toate angajările la stat să fie suspendate începând cu data de 1 iulie 2022. Reprezentanții autorităților nu au precizat pentru cât timp va fi impusă această măsură, însă au prezentat și alte 3 măsuri care vor fi luate în perioada imediat următoare. Astfel, pe lângă suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au precizat că va avea loc o diminuare a cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială, va crește colectarea veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei și va fi accelerată absorbția fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR.

În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.

nu se mai fac angajari la stat 1 iulie 2022

Nicolae Ciucă, premierul României

[Sursa foto: Facebook Nicolae Ciucă]

Citeste si: Este oficial: Pensionarii vor primi un ajutor de 700 de lei de la stat începând cu 1 iulie. Aceasta nu este singura veste bună anunțată de Guvern. Vezi ce alte beneficii vor intra în vigoare

Noul pachet de măsuri sociale și economice Sprijin pentru România. Ce urmează să se întâmple din iulie? 

Coaliția de guvernare a decis implementarea a trei măsuri importante de la 1 iulie 2022, toate fiind incluse în programul Sprijin pentru România:

  1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
  2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.
  3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

La acestea se adaugă toate măsurile anunțate anterior de autorități, acestea fiind menite să îi protejeze pe cei care fac parte din categoriile vulnerabile și care pot avea de suferit din cauza scumpirilor. 

Noile măsuri sociale și economie care se vor aplica de la începutul lunii iulie 2022 au fost anunțate de Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu pe Facebook.

 

Citeste si: Vouchere de 250 de lei pentru milioane de români. Iată cine sunt beneficiarii

 

Citește-ne pe

Citește și:

Canalul Siret-Bărăgan putea iriga 10% din agricultura României. Cât de realist este noul plan al lui Petre Daea

Cele mai mari scumpiri de la începutul anului. Inflația a ajuns la 13,8% în luna aprilie

Vladimir Putin, scrisoare pentru pentru Kim Jong Un: relațiile bilaterale vor fi extinse

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Amenzi între 3.825 și 10.200 de lei pentru cei care nu folosesc corect tichetele sociale. Ce trebuie să știe românii care urmează să primească voucherele de 50 de euro

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies