Este oficial: Pensionarii vor primi un ajutor de 700 de lei de la stat începând cu 1 iulie. Aceasta nu este singura veste bună anunțată de Guvern. Vezi ce alte beneficii vor intra în vigoare

,
700 de lei ajutor pensionari

700 de lei ajutor pensionari

[Sursa foto: dreamstime]

Începând cu 1 iulie 2022, Guvernul va acorda un ajutor de 700 de lei tuturor celor cu pensii sub 2000 de lei. Liderii coaliției de guvernare au anunțat, luni seară, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice în valoare de 1,1 miliarde euro. 


In articol:

Guvernul României a anunțat luni lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice „Sprijin pentru România„, printre care și sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei. Aceasta nu este singura veste bună anunțată de Guvern.

Vezi ce alte beneficii vor intra în vigoare

Citeste si: Noul program RABLA 2022: Primești bani fără să-ți cumperi mașină

Ajutor de 700 de lei acordat tuturor celor cu pensii sub 2000 de lei 

Pachet de măsuri sociale și economice „Sprijin pentru România„

Pachet de măsuri sociale și economice „Sprijin pentru România„

[Sursa foto: Facebook Guvernul României]

Un nou pachet de măsuri sociale și economice vine în ajutorul românilor cu venituri mici. Anunțul a fost făcut ieri de către Guvern, iar măsurile vor fi aplicate începând cu data de 1 iulie 2022.

Citeste si: Este oficial: Salariul minim crește începând de astăzi! Guvernul va aproba miercuri Ordonanța de Urgență

Ajutor de 700 de lei acordat tuturor celor cu pensii sub 2000 de lei 

Ajutor de 700 de lei acordat tuturor celor cu pensii sub 2000 de lei  este una dintre măsurile anunțate luni seara de către Guvernul României. 

Ajutorul de 700 de lei acordat tuturor celor cu pensii sub 2000 de lei face parte din noul pachet de măsuri sociale și economice „Sprijin pentru România„ în valoare de 1,1 miliarde euro. 

Anunțul a fost făcut și de către premierul României, Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook. 

 

Ce alte măsuri a mai anunțat Guvernul

Pe lângă acest ajutor de 700 de lei acordat tuturor celor cu pensii sub 2000 de lei, Guvernul a mai anunțat o serie de alte măsuri care vor intra în vigoare începând cu 1 iulie 2022. 

  1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
  2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.
  3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

Citeste si: Vouchere de 500 de lei valabile 7 zile. Vezi cum s-au modificat condițiile de acordare a voucherelor din programul RABLA electrocasnice 2022 și cum poți beneficia de ele

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

- Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială

- Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.

- Creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.

- Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

EXCLUSIV Bărbatul cu probleme psihice care şi-a măcelărit familia, în Argeş, nu mai fusese evaluat de o comisie din 2004

Programul TOMATA și LEGUME 2022: Care sunt condițiile și legumele pentru care agricultorii primesc 4000 de euro de la stat

Franța începe vaccinarea contra variolei maimuței: 'În comunitatea gay există o realitate a întâlnirilor ușoare'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Noul program RABLA 2022: Primești bani fără să-ți cumperi mașină

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies