Noul program RABLA 2022: Primești bani fără să-ți cumperi mașină

,
Noul program RABLA 2022. Primești bani fără că cumperi mașina nouă

Noul program RABLA 2022. Primești bani fără că cumperi mașina nouă

[Sursa foto: PixaBay]

Un nou program RABLA 2022 urmează să intre în vigoare de la 1 iulie, a anunțat ministrul Mediului, Barna Tanczos. Posesorii de autoturisme vechi vor primi bani la casare fără condiția cumpărării unei mașini noi.


In articol:

Un nou program RABLA 2022 vine în sprijinul românilor care vor să caseze un autoturism vechi, dar care nu vor să-și cumpere o mașină nouă. Minsitrul mediului, Barna Tanczos a explicat ce bani oferă și care sunt condițiile noului program RABLA 2022. 

Noul program RABLA 2022 

Un nou program RABLA 2022 vine în sprijinul românilor care dețin autoturisme vechi pe care doresc să le caseze, dar care nu vor să cumpere o mașină nouă apoi. 

Pe lângă programele deja existente, Rabla Clasic și Rabla Plus, prin noul program RABLA 2022 se dorește scoaterea din circulație a sute de mii de mașini vechi. 

Citeste si: Rabla electrocasnice 2022: Când începe programul și care sunt principalele modificări! NU mai pot fi cumpărate televizoare!

Potrivit unui raport al Poliției din 2021, în România sunt înmatriculate 4,3 milioane de autoturisme. Dintre acestea, mai mult de o treime sunt mai vechi de 10 ani, iar 17% sunt mai vechi de 20 de ani. 

Cel mai probabil, noul program RABLA 2022 va începe în luna iulie, iar românii care doresc să scape de rable vor primi bani pe care îi vor cheltui așa cum își doresc, fără să fie obligați să cumpere o mașină nouă. 

Condiții program nou RABLA 2022

Condiții program nou RABLA 2022

[Sursa foto: PixaBay]

Condițiile noului program RABLA 2022 

Referitor la sumele de bani acordate  și la condițiile noului program RABLA 2022, ministrul Mediului a anunțat că suma pe care o vor primi românii care își doresc să scape de mașinile vechi va fi de cel puțin 3000 de lei, bani pe care îi pot cheltui apoi după bunul plac, fără să fie nevoiți să cumpere o mașină nouă.

„Am mai venit cu încă un program care va porni pe 1 iulie, dacă totul merge bine şi reuşim să ne înţelegem cu autorităţile publice locale. Vom veni cu un program Rabla local, care va scoate sute de mii de maşini vechi din circulaţie. Vom asigura o primă de cel puţin 3.000 de lei pentru maşinile casate, fără a-i obliga să cumpere maşini noi„ a declarat ministrul Mediului, Barna Tanczos, citat de avocat.net. 

Citeste si: RABLA 2022: O nouă sesiune începe săptămâna viitoare! Ce trebuie să faci ca să ceri ajutor de la stat pentru o mașină nouă  

Referitor la condițiile noului program RABLA 2022, românii care vor să scape de rable trebuie să afle că nu toate mașinile vechi vor putea beneficia de acest program. Cei care vor să primească cel puțin 3000 de lei în schimbul autoturismului vechi trebuie să caseze o mașină mai veche de 15 ani. 

Citeste si: RABLA 2022: Încep înscrierile în Programul Rabla pentru persoanele juridice

Programul RABLA CLASIC 

În ceea ce privește programul RABLA Clasic, suma pe care românii o primesc atunci când casează o mașină veche este de 6000 de lei, respectiv 9000 de lei pentru 2 autoturisme vechi, la care se adaugă următoarele ecobonusuri:

  • ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru autovehiculul nou, exceptând motocicletele, al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km în sistem WLTP;
  • ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru autovehiculul nou, exceptând motocicletele, echipat cu motorizare GPL/GNC;
  • ecobonus în valoare de 3.000 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, exceptând motocicletele, echipat cu sistem de propulsie hibrid;
  • ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară. 

În ceea ce privește programul RABLA PLUS, ecotichetul este în valoare de 51.000 de lei pentru achiziția unei mașini electrice sau pe hidrogen, dar și 26.000 de lei pentru cumpărarea unei mașini hibride. 

O nouă etapă a programelor RABLA CLASIC și RABLA Plus va începe pe 13 mai, a anunțat preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

Citeste si: Vouchere de vacanță 2022: Află cum poți să beneficiezi și tu de bani. Condiții de acordare, valoare și cum pot fi folosite voucherele de vacanță

„Pe data de 13 mai se va lansa noua sesiune «Rabla». Am făcut o reaşezare a bugetelor ţinând cont de cererea şi nevoia pieţei pentru un număr cât mai mare de autovehicule electrice. Am alocat pentru Programul «Rabla» – persoane fizice suma de 335 de milioane de lei, pentru persoane juridice suma de 123 de milioane de lei şi, pentru prima dată, instituţiile publice şi unităţile administrativ-teritoriale vor avea o axă de finanţare doar a lor, a cărei alocare va fi de 50 de milioane de lei.

De asemenea, pentru Programul «Rabla Plus» persoane fizice am alocat 262 de milioane de lei, pentru persoanele juridice – 190 de milioane de lei, iar instituţiile publice vor avea, de asemenea, 100 de milioane de lei alocate numai în această sesiune”, a declarat Neculaescu, citat de adevărul.ro.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Decizie istorică a UE: Maşinile pe benzină şi motorină, interzise. Cum îi va afecta măsura pe români

Vouchere de vacanță 2022: Află cum poți să beneficiezi și tu de bani. Condiții de acordare, valoare și cum pot fi folosite voucherele de vacanță

Declinul unui rocker

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Vouchere Materna 2022: Femeile însărcinate primesc 2000 de lei. Care sunt actele necesare și cum poți beneficia de acest program

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies