Vouchere de 250 de lei pentru milioane de români. Iată cine sunt beneficiarii

Author: Marina Ionescu

Vouchere de 250 de lei pentru românii cu venituri mici. Cine va beneficia de ajutor din partea statului?

De la 1 iunie, românii cu venituri mici vor putea primi vouchere de 250 de lei, cu care să cumpere alimente de bază sau mese calde.

Însă, unele categorii de persoane nu vor beneficia de acest ajutor, chiar dacă îndeplinesc condițiile de venit.

Citeste si: Tichetele sociale încep să se distribuie de la 1 iunie 2022. Ce trebuie să faci ca să intri în posesia lor

Vouchere de 250 de lei pentru milioane de români

Guvernul a aprobat o Ordonanță de urgență privind tichetele sociale pentru persoanele cu venituri mici.

Valoarea unui voucher este de 250 de lei, iar peste 2,5 milioane de pensionari cu venit net lunar sub 1.500 lei vor beneficia de această măsură.

Începând cu 1 iunie, Guvernul României va începe distribuirea voucherelor. Voucherele sociale se vor acorda o dată la două luni, în perioada iunie – decembrie 2022. 

Citeste si: Statul român oferă 3000 de euro acestor persoane. Programul poate fi prelungit până la data de 15 iulie 2022

Persoanele care nu au domiciliul în țară sau cele aflate în închisoare nu vor beneficia de acest ajutor.

Potrivit OUG 63/2022, “ sunt exceptate de la acordarea sprijinului material persoanele (…) care la data acordării sprijinului nu au domiciliul în România sau care nu fac dovada că locuiesc în România, potrivit legii, precum și persoanele care execută pedepse privative de libertate ori beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private”.

Cine poate primi tichetele/voucherele sociale:

 

 • pensionarii și persoanele, indiferent dacă sunt copii sau adulți, cu handicap (grav, accentuat sau mediu) cu venituri mai mici sau egale cu 1.500 de lei;
 • familiile cu cel puțin doi copii în întreținere care au, pe membru de familie, venituri nete mai mici sau egale cu 600 de lei;
 • familiile monoparentale care au venituri nete mai mici sau egale cu 600 de lei;
 • familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001;
 • persoanele fără adăpost.

 

Cine poate primi mai mult de un tichet

De asemenea, există și români care vor putea primi mai multe tichete sociale. Mai exact, cele care se încadrează într-una dintre categoriile amintite și care includ și pensionari sau persoane cu dizabilități cu venituri reduse.

Persoanele care vor beneficia de ajutor vor fi identificate de autorități, urmând să primească ajutorul pentru mâncare prin poștă, la domiciliu.

Familiile cu copii care nu beneficiază de alocație pentru susținerea familiei vor trebui să depună o cerere la primăria de domiciliu pentru a primi tichetele sociale pentru mâncare.

Vești bune pentru români! O categorie de cetățeni va primi 500 de lei pe 23 decembrie. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a putea beneficia de bani

Citeste si: Sprijin pentru România: Ministrul Muncii vorbește de un posibil nou ajutor pentru români!

Vouchere de 250 de lei. Alte informații utile

 

 • Banii pot fi utilizați în termen de maxim 12 luni de la data fiecărei alimentări.
 • Nu se pot retrage bani de pe aceste tichete și nu pot fi schimbate în bani.
 • Tichetele sociale pe suport electronic pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate și numai pentru achiziționarea de produse alimentare și de mese calde.
 • Nu se primește rest în bani la folosirea tichetelor sociale.
 • Beneficiarul poate utiliza tichetele sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde numai în rețeaua unităților afiliate, pe baza actului de identitate.
 • Sumele nu se impozitează și nu reprezintă bază de calcul pentru stabilirea contribuțiilor de asigurări sociale de stat, asigurări sociale de sănătate sau contribuția asiguratorie pentru muncă și nici nu sunt supuse executării silite.

 

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies