Vouchere de 50 de euro pentru românii cu venituri mici. Marcel Boloş, detalii din discuţiile cu Comisia Europeană

,

2.3 milioane de români cu venituri mici ar trebui să beneficieze de tichete de 50 de euro pentru alimente de bază.


In articol:

Vouchere de 50 de euro. Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a explicat cum se va realiza acest demers.

Citeste si: Bani în plus pentru aceşti români! Intră în vigoare de la 1 iunie în România. Sute de mii de oameni sunt vizaţi

Vouchere de 50 de euro, pentru românii cu venituri mici.

Guvernul a hotărât să amâne măsura voucherelor de 50 de euro pentru alimente pentru că mai este nevoie de un acord cu Uniunea Europeană pentru a se acorda acești bani.  

"Stadiul discuțiilor cu Comisia Europeană pentru acest program nou operațional care va fi aprobat pentru România este destul de avansat.

Aşa cum s-a anunţat 50% pentru acestă variantă rămâne din bugetul de stat, 50% rămâne din fonduri europene aşa cum am precizat.

Avem sume disponibile din perioada de programare 2014-2020 pentru care suntem în stadiul de discuție cu Comisia Europeană în ceea ce privește flexibilizarea programelor operaționale şi a fondurilor.

Dacă, să zicem, Comisia Europeană nu va agrea aceste tipuri de flexibilități rămânem cu varianta care a fost prezentată în pachetul de măsuri economico sociale", a precizat Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, la Antena 3. 

Citeste si: Se dau aproape 1.500 de lei în plus pe lângă salariu chiar înainte de Paște. Cine sunt beneficiarii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit miercuri despre măsurile de sprijin de care vor beneficia românii cu venituri mici, dar şi despre strategia națională privind drepturile pentru persoanele cu dizabilități.

"Guvernul a mai luat în luna ianuarie un pachet social pe care l-am implementat  şi venim şi cu acest pachet de măsuri şi, dacă va mai fi cazul vom veni şi cu  alt pachet de măsuri.

Noi suntem puşi aici să avem grijă de cetățenii români. Decizia finală va fi luată în coaliţia politică. Noi ne dorim cât mai repede.

Nu am fost la ultima şedinţă de Coaliţie politică, dar din câte ştiu eu, suntem cam pe forma finală.

Este îndemâna noastră, a miniștrilor, atunci când primim dispoziție de la coaliţia politică, să implementăm acele măsuri într-un timp cât mai scurt", a declarat Marius Budăi.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Bătaie generală la Untold, în faţa scenei la concertul lui David Guetta VIDEO

Ce români primesc bani înapoi. Cererea trebuie completată în maximum 90 de zile

Vești proaste pentru fanii iPhone: lansarea noului model '14' ar putea să se amâne, pe fondul tensiunilor China - SUA - Taiwan

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

După ce a stat patru luni în comă, Archie a murit la doar două ore după ce a fost deconectat de la aparate. Medicii le-au spus părinților săi îi dea voie să moară

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies