Florin Cîțu face anunțul momentului! Ce a făcut premierul in legatura cu vaccinul BioNTech/Pfizer

,
Premierul Florin Cîţu
Premierul Florin Cîţu a aprobat marţi transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă 8 milioane de doze de vaccin.

Premierul Florin Cîţu anunţă că a aprobat, marţi, transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă 8 milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european.


In articol:

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat pe Facebook că România a solicitat Comisiei Europene să-i fie atribuite peste opt milioane de doze de vaccin. Astfel, România va avea peste 20 de milioane de doze de vaccin BioNTech/ Pfizer.

Vaccinul anti-COVID
Este nevoie de asigurarea numărului de doze necesare pentru imunizarea cât mai multor români în fața noului coronavirus.

Câte doze de vaccin va avea România

Premierul a explicat ce înseamnă această solicitare și câte doze va primi în final România odată cu această aprobare. 

“Asigurăm dozele de vaccin necesare pentru imunizarea cât mai multor cetăţeni care vor să se protejeze astfel de COVID-19. Am aprobat astăzi transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european.

Este vorba, mai exact, de solicitarea a încă 8.055.394 de doze de vaccin, care se vor adăuga celor 12.780.080 milioane de doze produse de BioNTech/Pfizer şi contractate deja de România. Altfel spus, doze vitale care vor asigura imunizarea a 10.417.737 de persoane, care se pot întoarce la o viaţă normală”, afirmă Florin Cîţu, marţi, într-o postare pe Facebook.

Citeste si: Klaus Iohannis se vaccinează public! Când se va întâmpla

În plus faţă de vaccinurile BioNTech /Pfizer, mai sunt peste 3,4 milioane de doze produse de Moderna şi contractate deja de România.

De asemenea, Florin Cîțu a făcut încă odată apel la populație să se vaccineze. Premierul țării susține că pentru a salva cât mai multe vieți la nivel național, românii trebuie să lupte împotriva virusului ucigaș, vaccinându-se corespunzător, potrivit Capital.ro.

Fiecare persoană vaccinată înseamnă mai multe vieţi salvate şi un pas în plus câştigat împotriva COVID-19”, a mai adăugat Florin Cîţu.

Dozele de vaccin Moderna

Dozele de vaccin Moderna au ajuns miercuri dimineaţă la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" din București, anunță Ministerul Apărării. 

Vaccinul anti-COVID
Vaccinul Moderna a ajuns la Institutul Cantacuzino

În perioada următoare, vaccinurile vor fi distribuite în centrele regionale de vaccinare. Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei naționale de vaccinare, a arătat că vaccinurile Moderna vor ajunge la centrele cu un număr mai mare de oameni care se vaccinează, pentru a evita risipa de doze. 

„Prima tranşă, de 14.000 de doze de vaccin Moderna, a intrat în România aseară. Dozele au ajuns azi dimineaţă la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale de vaccinare" , precizează MApN pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: PSD cere redeschiderea școlilor! Rafila: Amânarea nu e sănătoasă

 

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Bill Gates, acuzat de un tribunal că a creat Covid-19! Cu ce miliardari ar fi complotat

Institutul Nasta a închis sechia de chirurgie toracică pentru ca tot personalul să lucreze pe secția COVID: Oamenii mor pe capete, cazurile sunt grave

România în stare de șoc! Un milionar celebru s-a sinucis! S-a împușcat în gură! Ce l-a determinat să facă acest gest oribil

Klaus Iohannis se vaccinează public! Când se va întâmpla

Vaccinul anti-COVID Moderna ajunge şi în România, miercuri. Cu ce diferă faţă de cel de la Pfizer?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies