Premierul Florin Cîţu, anunț important pentru toți românii: „Se prelungesc măsurile active până la 30 iunie 2021.”

,
Premierul României, Florin Cîţu, anunț despre bugetul pe 2021
Premierul României, Florin Cîţu, anunț despre bugetul pe 2021[Sursa foto: Facebook]

În cursul zilei de miercuri va avea loc ședința de Guvern pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă cu privire la măsurile pentru bugetul pe 2021. Ce a anunțat premierul Florin Cîţu?


In articol:

Cu doar câteva zile înainte de Anul Nou, premierul Florin Cîţu a anunțat o serie de măsuri care vor fi aplicate în anul 2021. Astfel, Guvernul Cîţu se reuneşte astăzi în şedinţă pentru a adopta ordonanţa de urgenţă care include măsurile pentru bugetul pe 2021.

Ce anunț a făcut premierul Florin Cîţu înaintea ședinței de Guvern?

Guvernul Cîțu va adopta astăzi un nou set de măsuri printre care se numără și acordarea de vouchere de vacanță, ajutoare pentru sectorul HoReCa, unul foarte afectat de pandemia de coronavirus, dar și ajutoare prin IMM Invest. Mai mult decât atât, premierul Florin Cîţu a anunţat că s-a luat decizia ca măsurile active să fie prelungite până la data de 30 iunie 2021. 

Vouchere de vacanta 2021
Voucherele de vacanta vor fi acordate și în anul 2021[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: Facturile la curent ar putea crește cu 29%, după Anul Nou

„Va fi o ordonanţă care va fi pusă în transparenţă şi va fi aprobată în şedinţa de Guvern de miercuri. Se prelungesc măsurile active până la 30 iunie 2021. (…). Munca flexibilă este o măsură care cred că se va permanentiza în România. În continuare sunt acele măsuri de ajutor de stat prin intermediul IMM Invest, noutatea că Agro IMM Invest o să fie aprobat în şedinţa următoare de Guvern, sper să fie gata cu toate avizele.

Este o măsură pe care o aşteaptă cei din sectorul agricol, cu garanţii de până la 1 miliard de lei. Continuă şi în 2021 voucherele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru stimularea turismului românesc. Pentru HoReCa, pe de o parte avem acest sistem de ajutoare de stat, continuă sistemul de vouchere şi vă pot spune că până în martie cei din acest sector vor fi scutiţi de la plata impozitului specific.”
, a transmis premierul României, Florin Cîţu, potrivit libertatea.ro.

Pe lângă măsurile referitoare la bugetul pe 2021, în ședința de Guvern de astăzi urmează să fie analizate anumite măsuri legate de alcătuirea completurilor de judecată în apel, dar și la structura organizatorică şi efectivele Ministerului Afacerilor Interne. 

Citeste si: Amenzi uriaşe de la ANAF din 1 ianuarie! Pe cine vizează noile măsuri

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce trebuie să știe pensionarii! Schimbări aduse de noul Guvern

Parchetul Capitalei - Bărbat reținut pentru omor, în urma șicanării din trafic cu o trotinetă

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Florin Cîțu, anunțul momentului: „România va primi 3 miliarde de euro!” Unde vor ajunge banii?

Ce pensii vor avea soldații care au luptat în Irak sau Afganistan

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies