Este oficial! Certificatul verde este obligatoriu pentru toți românii. Va fi necesar pentru minivacanța de cinci zile a salariaților

,
Covid

Este oficial! Certificatul verde este obligatoriu pentru toți românii. Va fi necesar pentru minivacanța de cinci zile a salariaților

[Sursa foto: Pexels]

Românii vor avea parte de o minivacanță de cinci zile datorită zilei de 29 noiembrie, care a fost declarată ca fiind o punte între weekend și zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie. Din nefericire pentru persoanele nevaccinate, acestea nu vor putea să aibă parte de o vacanță așa cum își doresc dacă nu au certificat verde.


In articol:

Certificatul verde  va fi necesar pentru minivacanța de cinci zile. Așadar, prezentarea certificatului verde este obligatoriu pentru cei care vor petrece într-un mod deosebit această minivacanță. Certificatul verde este necesar pentru cei care aleg s-și petreacă minivacanța la munte sau la mare, dar și pentru cei care vor merge la restaurante,

la cinema sau teatru.

Certificatul verde este obligatoriu pentru modul în care românii își vor petrece minivacanța de cinci zile

Covid

Certificatul verde este obligatoriu pentru modul în care românii își vor petrece minivacanța de cinci zile

[Sursa foto: Pexels]

Românii care vor să-şi petreacă minivacanţa la munte sau la mare, în pensiuni sau hoteluri vor putea doar dacă vor avea certificat verde, care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală.

Citeste si: Luni, 29 noiembrie, zi liberă pentru toți angajații! Decizia este publicata in Monitorul Oficial

Persoanele care nu au certificat verde și care vor dori să meargă la restaurant nu vor putea, fiindcă accesul le este interzis. Același lucru se aplică și în marile centre comerciale, sălile de teatru sau de cinema. Copiii sub 12 ani care sunt însoțiți de un adult care deține certificat verde nu au nevoie de acest document. 

În ce locuri le este interzis românilor să intre dacă nu au certificat verde?

Este de reținut pentru cetățenii români că, dacă vor dori în această minivacanţă să meargă la un spectacol de teatru sau concert, certificatul verde este absolut necesar și obligatoriu. De asemenea, pentru cei care aleg să participe la activități recreative şi sportive în aer liber, este permisă doar prezența a maxim 10 persoane, vaccinate sau trecute prin boală. 

Citeste si: Minivacanța de Sf. Andrei și 1 decembrie va fi prelungită. Ce salariați vor beneficia de zi liberă și pe 29 noiembrie

Alexandru Rafila a făcut recent declarații despre certificatul verde și despre eliminarea lui.

Ministrul Sănătății a explicat că este nevoie de un algoritm pentru a elimina certificatul verde atunci când incidența cazurilor de COVID-19 va scădea sub 1 la mia de locuitori.

„Trebuie să am un algoritm după care îl introduc. Vă dau un exemplu: crește timp de 3 săptămâni consecutiv numărul de cazuri, chiar dacă plecăm de la un nivel foarte jos, cu un coeficient de multiplicare de 1,5 pe săptămână. Și atunci, acesta este un criterriu pentru introducerea certificatului verde. Când îl scot? Când am un număr de săptămâni cu descreștere, cu un anumit coeficient și scad sub o anumită incidență cumulată”, a transmis Alexandru Rafila.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Pedofil filmat în Oradea, în timp ce molestează o fetiţă. Unde l-au prins poliţiştii VIDEO

Câte zile libere vor avea românii de Crăciun 2021 și Revelion 2022? Lista liberelor legale

Popularitatea preşedintelui SUA, Joe Biden, a atins cel mai scăzut nivel de la începerea mandatului

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Program hypermarketuri si supermarketuri pe 30 noiembrie și 1 decembrie 2021

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies