Luni, 29 noiembrie, zi liberă pentru toți angajații! Decizia este publicata in Monitorul Oficial

,
Luni, 29 noiembrie, zi liberă pentru toți angajații?! Ministrul Muncii a făcut anunțul

Luni, 29 noiembrie, zi liberă pentru toți angajații

UPDATE: Guvernul condus de Nicolae Ciucă a obținut joi voturile de învestire în Parlament. Cabinetul a fost votat cu o majoritate confortabilă de 318 voturi, cu peste 80 mai mult decât minimul necesar de 234 de voturi. Parlamentarii USR și AUR votat împotrivă. Miniștrii Guvernului Ciucă au depus jurământul la Cotroceni.


In articol:

DOCUMENT oficial: Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, ziua de 29 noiembrie 2021 se stabileşte ca zi liberă, se arată în Hotărârea de Guvern, publicată în Monitorul Oficial.

„Pentru recuperarea acesteia instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021 potrivit planificărilor stabilite”, se precizează în

Hotărâre.  

29 noiembrie zi libera

Hotarare de Guvern 29 noiembrie zi libera

Având în vedere că zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie pică în cursul săptămânii se dorește să se facă o punte de cinci zile libere, astfel, ziua de luni, 29 noiembrie, ar urma să fie zi liberă de la stat.

În ce condiții ziua de luni, 29 noiembrie, va fi zi liberă pentru toți angajații?! 

Știre inițială:

Zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt zile libere stabilite prin Codul Muncii, în acest an cele două zile vor pica în cursul săptămânii, în zilele de marți și miercuri. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a transmis în avizare externă proiectul HG pentru care ziua de luni, 29 noiembrie 2021, să fie zi liberă de la stat.

Guvernul are intenția de a face o punte între weekend, Sfântul Andrei și 1 Decembrie, astfel, bugetarii să se poată bucura de o minivacanță prelungită.

Luni, 29 noiembrie, zi liberă pentru toți angajații?! Ministrul Muncii a făcut anunțul

Luni, 29 noiembrie, zi liberă pentru toți angajații?! Ministrul Muncii a făcut anunțul

[Sursa foto: pexels]

Mai precis, având în vedere că Ziua Națională pică într-o zi de miercuri, iar ziua anterioară acesteia, 30 noiembrie, este, de asemenea, liberă, Ministerul Muncii propune o minivacanță pentru bugetari.

Citeste si: Se dau zile libere pentru profesori și elevi la finalul lunii noiembrie! Iată când vor fi recuperate orele pierdute

Nu toți românii vor fi liberi de Sf. Andrei și 1 Decembrie 

Ei bine, sunt și angajați care nu vor avea parte de minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie cu au unii bugetari, însă, vor beneficia de liber ulterior, prin compensare.

Salariații care lucrează în unitățile sanitare, unități de alimentație publică și locuri în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producție și specificului activității.

Luni, 29 noiembrie, zi liberă pentru toți angajații?! Ministrul Muncii a făcut anunțul

Luni, 29 noiembrie, zi liberă pentru toți angajații?! Ministrul Muncii a făcut anunțul

[Sursa foto: PixaBay]

Potrivit Codului Muncii, angajații care nu pot beneficia de zile libere de sărbătorile legale trebuie să primească libere în următoarele 30 de zile.

În situația în care nu se acordă zile libere, bugetarii beneficiază de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Citeste si: Ziua de luni, 29 noiembrie, ar putea fi zi liberă legal! Ministrul Muncii a făcut anunțul

 

Citește-ne pe

Citește și:

Mesajul straniu publicat, cu o zi înainte de tragedie, de motociclistul care a murit pe şoseaua Hunedoara-Călan

Paște 2022. Când pică Paștele Ortodox și cel Catolic în anul 2022?

Polițiștii au făcut prăpăd, după ce au efectuat 30 de percheziții: au confiscat bani, autoturisme de lux sau telefoane

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Se dau zile libere pentru profesori și elevi la finalul lunii noiembrie! Iată când vor fi recuperate orele pierdute

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies