Câte zile libere vor avea românii de Crăciun 2021 și Revelion 2022? Lista liberelor legale

,
zile libere craciun 2021 si Revelion 2022

Iată când pică Revelionul 2022 și Crăciunul 2021

[Sursa foto: unsplash]

În fiecare an, cu ocazia sărbătorilor legale, românii au mai multe zile libere. Iată de câte zile libere vor beneficia românii de Crăciun 2021 și Revelion 2022.


In articol:

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, românii primesc din partea statului mai multe zile libere. Evident, acestea se acordă în funcție de domeniul în care o persoană își desfășoară activitatea, astfel că pot să apară

situații în care românii să nu poată primi liber, fiind nevoiți să lucreze în zilele considerate libere. În astfel de situații, angajații vor fi plătiți în plus sau vor primi zile libere ulterior. Iată câte zile libere vor avea românii de Crăciun 2021 și Revelion 2022.

Ce spune Raed Arafat despre modul în care vom sărbători Crăciunul și Revelionul 2021

"Depinde cum evoluăm. Dacă continuă să scadă, dacă rămânem stabili, vor fi minime măsuri sanitare de sănătate publică care vor trebui să fie implementate. Nu pot să vă spun despre activităţi la acest moment, ce activităţi pot să fie restricţionate sau nu, dar clar totul depinde de modul în care evoluează. Încă este foarte devreme", a spus Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Zile libere de Crăciun 2021 și Revelion 2022. Cum pică sărbătorile de iarnă în acest an?

Anul 2021 se apropie de final și la fel și zilele libere legale oferite de stat. În acest an, românii vor primi zile libere cu ocazia Nașterii Domnului. În 2021, Crăciunul pică într-o zi de sâmbătă, iar 26 decembrie, a doua zi de Crăciun, pică duminica, ceea ce înseamnă că românii nu vor beneficia de zile libere în plus cu ocazia acestei sărbători, având în vedere că pică în weekend.

zile libere craciun 2021 si Revelion 2022

Crăciunul și a doua zi de Crăciun pică în weekend în 2021

[Sursa foto: unsplash]

Nici Revelionul 2022 nu le va aduce românilor o vacanță prelungită. 31 decembrie este considerată zi lucrătoare, iar în 2021 pică într-o zi de vineri. 1 ianuarie 2022 și 2 ianuarie 2022, zile libere legale, pică sâmbăta și duminica, ceea ce înseamnă că nici de această dată nu se poate vorbi despre o minivacanță. Astfel, românii se vor întoarce la muncă pe 3 ianuarie 2022. 

Potrivit legislației în vigoare, în zilele libere legale nu se lucrează, excepție făcând doar domeniile în care activitatea nu poate fi întreruptă. În acest caz, angajații fie vor fi plătiți în plus pentru zilele lucrate, fie vor primi timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile.

În România, legislația prevede acordarea a 15 zile libere legale. De cele mai multe ori, dacă aceste zile pică în apropierea weekendului, românii profită de ocazie pentru a-și planifica minivacanțe, făcând astfel legătura între zilele libere legale și weekend.

zile libere craciun 2021 si Revelion 2022

1 și 2 ianuarie 2022, zile libere legale, pică sâmbăta și duminica 

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum va fi vremea de Crăciun 2021. Locurile din țară unde va ninge de sărbători. Prognoza meteo ANM pentru luna decembrie

Zile libere legale 2022. În ce zile pică sărbătorile legale în anul 2022?

În anul 2022, românii vor beneficia de 15 zile libere legale, cu ocazia sărbătorilor importante din an. Iată care sunt liberele legale și în ce zile ale săptămânii pică în 2022.

 • 1 ianuarie, 2 ianuarie: Anul Nou( sâmbătă și duminică)
 • 24 ianuarie: Ziua Unirii Principatelor Române (luni)
 • 22 aprilie: Vinerea Mare (vineri)
 • 24 -25 aprilie: Paște ortodox 2022 (duminică și luni)
 • 1 mai: Ziua Muncii (duminică)
 • 1 iunie: Ziua Copilului (miercuri)
 • 12 iunie Rusalii, 13 iunie A doua zi de Rusalii( duminică și luni)
 • 15 august: Adormirea Maicii Domnului (luni)
 • 30 noiembrie: Sfântul Andrei (miercuri)
 • 1 decembrie: Ziua Națională a României (joi)
 • 25 decembrie, 26 decembrie: Crăciunul și a doua zi de Crăciun (duminică și luni)

Citeste si: Când e Revelionul 2022. De ce unii românii intră mai târziu în noul an

 

Citește-ne pe

Citește și:

Părinții vor avea parte de zile libere pe durata suspendării cursurilor. Angajații MapN, MAI și din Sănătate au condiții speciale

Sputnik V ar produce mai mulți anticorpi împotriva Omicron decât Pfizer (studiu)

Azi-noapte, părinții fetei din imagine (din Botoșani) au sunat la 112 și au dat-o dispărută pe fiica lor. Azi, după ore de căutări, polițiștii au găsit-o pe adolescentă la...

Care sunt zile libere legale pe care le vor avea românii in lunile noiembrie si decembrie 2021

Câte zile libere vor mai avea românii în 2021? Cum arată calendarul zilelor libere

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies