Părinții vor avea parte de zile libere pe durata suspendării cursurilor. Angajații MapN, MAI și din Sănătate au condiții speciale

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 05 aug 2022, 12:40

Părinții vor avea parte de zile libere pe durata suspendării cursurilor. Angajații MapN, MAI și din Sănătate au condiții speciale

Sursa: PixaBay

Potrivit autorităților române, angajatorul este obligat să dea zile libere plătite pe durata suspendării cursurilor părinților care trebuie să rămână acasă cu copiii lor.

Potrivit autorităților române, angajatorul este obligat să dea zile libere plătite pe durata suspendării cursurilor părinților care trebuie să rămână acasă cu copiii lor. Măsura a fost luată în semn de sprijin pentru părinți, așa cum s-a întâmplat și anul trecut, în contextul pandemiei provocate de virusul COVID-19.

Părinții vor avea parte de zile libere pe durata suspendării cursurilor. Angajații MapN, MAI și din Sănătate au condiții speciale

Excepția aceasta se aplică doar în cazul familiilor care au copii mai mici de 12 ani sau copii cu dizabilităţi de până la 26 de ani. Părintele nu trebuie să facă telemuncă pentru a putea beneficia de zilele libere plătite.

Zilele libere plătite nu sunt valabile pentru părinții care:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Guvernul va băga în vacanţă forţată şi şcolile private. Dan Vîlceanu: „A fost această scăpare, o vom reglementa luni”

  • se află în concediu pentru creşterea copilului
  • sunt asistenții personali al unuia dintre copiii aflaţi în întreţinere
  • sunt în concediu fără plată sau de odihnă
  • au contractul de muncă suspendat ca urmare a întreruperii temporare a activităţii angajatorului
  • nu realizează venituri impozabile.

Ce sumă primesc părinții care rămân acasă cu copiii lor. Se aplică pentru angajații MapN, MAI și din Sănătate

Suma pentru fiecare zi liberă acordată se achită din bugetul de venituri şi cheltuieli al angajatorului, cuantumul fiind de 75% din salariul de bază corespondent unei zile lucrătoare.

Citeste si: CNSU a anunțat noile excepții de la certificatul verde. Raed Arafat a spus cum se va intra la mall şi în instituţiile publice

Angajaţii MapN, MAI și din Sănătate au parte de zilele libere la cerere, doar cu aprobarea și acordul angajatorului.

În situaţia în care angajatorul nu aprobă cererea de zile libere, părintele primește o mărire acordată suplimentar în cuantum de 75% din salariul de bază/salariul de funcţie corespunzător unei zile lucrătoare.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!