Guvernul va băga în vacanţă forţată şi şcolile private. Dan Vîlceanu: „A fost această scăpare, o vom reglementa luni”

,

Ministrul Dan Vîlceanu a anunţat că se închid şi şcolile private. Guvernul se va reuni într-o ședință, pentru a remedia neînțelegerea referitoare la vacanța.


In articol:

Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, a anunţat, duminică seara, că luni va avea loc o ședință, pentru a remedia neînțelegerea referitoare la vacanța instituțiilor școlare private, după ce un articol care prevedea suspendarea cursurilor şi era în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) nu a mai fost preluat și în Hotărârea de Guvern.

 Dan Vîlceanu

Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu.

[Sursa foto: national.ro]

Citeste si: Programul magazinelor, după intrarea în vigoare a restricțiilor. La ce oră se închid

Guvernul va băga în vacanţă forţată şi şcolile private

Ministrul interimar al Finanţelor, Dan Vîlceanu, a spus că a fost vorba despre o "scăpare", o "greșeală" care va fi remediată, dar articolul din decizia CNSU e "foarte clar", astfel că de marți, și școlile private vor putea intra în vacanță, potrivit  digi24.ro.

Am fost anunţaţi că mâine la 11 va exista o şedinţă în format hibrid pentru a se remedia această greşeală, ca şcolile private să funcţioneze la fel ca celelalte şcoli. Imediat va fi publicat în Monitorul Oficial. Se mai întâmplă asemenea lucruri, nu cred că e un moment în care să dai vina pe cineva. E o chestiune legată de Ministerul Educaţiei, Sănătăţii, CNSU ”, a declarat Dan Vîlceanu, la Digi24.

Citeste si: Cand se termină pandemia de Covid-19? OMS a făcut anunţul aşteptat de toată planeta

Mai mult, ministrul Finanţelor a adăugat că premierul a avut o discuţie cu ministrul de Externe în privinţa şcolilor străine din Bucureşti.

Îmi amintesc că premierul a avut o discuţie cu ministrul de Externe fiindcă sunt nişte şcoli străine în Bucureşti. A existat o greşeală şi mâine va fi remediată. Sunt două articole diferite… Eu sunt la Finanţe, nu sunt nici la Educaţie, nici la Sănătate, nici la CNSU. Mai mult decât atât nu ştiu. Discuţia ce a avut loc în guvern a fost exact pentru că sunt şcoli străine.

E foarte clar articolul, numai că a fost această scăpare cu şcolile private. Vom remedia mâine ”, a declarat Vîlceanu.

Totodata, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică în scolile private, inclusiv în cele 21 de institutii care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern cu restricţiile de luni. Astfel, s-a creat confuzie, neştiindu-se dacă acestea pot sau nu funcţiona.

”Din păcate, demersul nu a fost dus până la capăt”, a afirmat Cîmpeanu.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Rata de infectare în Capitală rămâne peste 16 la mie, în scădere față de ziua precedentă

Sputnik V ar produce mai mulți anticorpi împotriva Omicron decât Pfizer (studiu)

Azi-noapte, părinții fetei din imagine (din Botoșani) au sunat la 112 și au dat-o dispărută pe fiica lor. Azi, după ore de căutări, polițiștii au găsit-o pe adolescentă la...

Noile restricții intră în vigoare de luni, 25 octombrie. Lista completă a măsurilor a fost publicată în Monitorul Oficial- Document

Ultimă oră! De când devine obligatoriu certificatul verde la locul de muncă. Raed Arafat a făcut anunțul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies