Se închid școlile începând de luni, 25 octombrie. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul! Iată cum se vor recupera orele de curs

,
Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul! Se închid școlile începând de luni. Iată cum se vor recupera orele de curs[Sursa foto: Facebook]

Elevii vor avea o vacanță pentru două săptămâni, începând de luni. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că semestrul I și anul școlar în vară nu vor fi prelungite.


In articol:

Elevii vor avea o vacanță pentru două săptămâni, începând de luni. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că semestrul I și anul școlar în vară nu vor fi prelungite.

„Ne vom consulta cu elevii și profesorii. Există mai multe variante. Nu vom lua o decizie înainte de revenirea din vacanță”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul! Se închid școlile începând de luni. Iată cum se vor recupera orele de curs

Dacă privim structura anului școlar 2021-2022, elevii învățământului primar și copiii din grădinițe ar fi avut vacanță între 25-31 octombrie. După discuțiile purtate la Cotroceni, s-a luat decizia ca toți elevii să aibă vacanță pentru următoarele două săptămâni.

Sorin Cîmpeanu
Toți elevii vor avea vacanță pentru două săptămâni[Sursa foto: Facebook]

„Întâi să ştim că nimic nu ne împiedică să revenim la şcoală în 8 noiembrie şi apoi vom anunţa şi rezultatul consultărilor cu privire la structura anului şcolar. Din păcate, evoluţia epidemiologică nu este atât de predictibilă pe cât am avea nevoie în sistemul de învăţământ. Aşa că, vom decide pe nişte date certe, şi nu pe supoziţii, după 8 noiembrie”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Cum se vor recupera cele două săptămâni de vacanță pe care elevii le vor avea? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul: ”Nimic nu ne împiedică să revenim la școală”

„Structura anului şcolar, respectiv stabilirea perioadei vacanţelor şcolare, nu are impact asupra afterschool-urilor, acestea fiind obligate să desfăşoare activităţile specifice cu respectarea strictă a normelor de protecţie sanitară. De asemenea, activitatea desfăşurată în cadrul acestora nu este asimilată cu activitatea didactică desfăşurată în cadrul unei unităţi de învăţământ”, a mai adăugat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a precizat că măsurile se vor aplica atât la nivelul învățământului de stat, cât și la nivelul învățământului particular. Excepție face învățământul particular care are un curriculum potrivit altui sistem educațional.

Citeste si: Se închid toate școlile din Ilfov, după ce incidența infectărilor în județ a trecut de 15 la mie. Măsura intră în vigoare de luni

„Există legătură între structura anului şcolar şi planurile cadru.

Astfel, pentru unităţile de învăţământ particular care funcţionează conform planurilor cadru de învăţământ aplicabile şcolilor de stat, structura anului şcolar este aceea stabilită prin ordinul de ministru. Unităţile de învăţământ particular care funcţionează conform curriculumului specific altui sistem educaţional au stabilită o structura diferită a anului şcolar”, a precizat ministrul Educației.

Cum sunt programate vacanțele elevilor

  • Vacanță pentru învățământ preșcolar și primar: 25 – 31 octombrie 2021;
  • Vacanța de iarnă: 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022;
  • Vacanța de primăvară: 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022;
  • Vacanța de vară: 11 iunie 2022 – până la data din septembrie 2022 la care va începe anul școlar 2022 – 2023.

 

Citește-ne pe

Citește și:

UPDATE Klaus Iohannis a anunțat ce RESTRICȚII noi intră în vigoare de luni: Certificatul verde Covid devine obligatoriu pentru majoritatea activităților

Scandal în ședința de guvern - Arafat vs. Rafila și Grindeanu: Șeful DSU a cerut noi restricții (surse)

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Record de vaccinări cu prima doză, în valul patru al pandemiei. Zeci de mii de români s-au imunizat împotriva Covid-19

BREAKING NEWS Klaus Iohannis a anunțat noile restricții: Elevii intră în vacanță pentru două săptămâni. Ce alte măsuri intră in vigoare de luni

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies