Cand se termină pandemia de Covid-19? OMS a făcut anunţul aşteptat de toată planeta

,
medici

Cand se termină pandemia de Covid-19?

[Sursa foto: PixaBay]

Șeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anuțat când se va termina pandemia de coronavirus.


In articol:

Cea mai așteptată informație despre COVID a fost dezvăluită. Reprezentanții OMS au anunțat când va lua sfârșit pandemia de coronavirus.

medici

Reprezentanții OMS au anunțat când va lua sfârșit pandemia de coronavirus.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Anunțul de ultimă oră făcut de Kalus Iohannis despre vacanța elevilor! Când se întorc elevii în clase

Când se va termina pandemia de coronavirus?

Tedros Adhanom Ghebreyesus a anunțat când se va pune capăt pandemiei. Șeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a dezvăluit totul la "Summitului mondial asupra sănătăţii", care a aut loc duminică.

Așadar, Tedros Adhanom Ghebreyesus a dezvăluit că pandemia de coronavirus se va termina  „când lumea va alege să-i pună capăt”.

Șeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii susține că în prezent, „toate instrumentele” sunt de acum disponibile pentru combaterea virusului.

Citeste si: Noile restricții intră în vigoare de luni, 25 octombrie. Lista completă a măsurilor a fost publicată în Monitorul Oficial- Document

„Pandemia va lua sfârşit când lumea va alege să-i pună capăt, este în mâinile noastre, avem toate instrumentele care ne sunt necesare”, a comentat directorul general al OMS în cursul unei conferinţe la Berlin. Acesta şi-a exprimat regretul că până în prezent „lumea nu a utilizat aceste instrumente cu înţelepciune”.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a ținut să puncteze că cu „aproape 50.000 de decese pe săptămână” în lume, „pandemia este departe de a se termina”. Şeful OMS a făcut aceste declarații în cursul ceremoniei de deschidere a „Summitului mondial asupra sănătăţii”, un eveniment anual care reuneşte profesionişti şi politicieni la Berlin.

Cât din populație trebuie să fie vaccinată?

Mai mult, OMS şi-a stabilit ca obiectiv ca 40% din populaţia fiecărei ţări să fie vaccinată până la sfârşitul anului şi 70% până la mijlocul anului 2022. Tedros critică cu regularitate acapararea vaccinurilor anti-COVID de către ţările bogate.

„Obiectivul este de atins, însă doar dacă ţările şi companiile care controlează aprovizionarea îşi traduc declaraţiile în acţiuni”, a afirmat el la Berlin.

Citeste si: Ultimă oră! De când devine obligatoriu certificatul verde la locul de muncă. Raed Arafat a făcut anunțul

Tedros Adhanom Ghebreyesus susține că țările care au atins deja obiectivul de

40% – inclusiv toate ţările din G20 –  trebuie să-şi cedeze locul în livrarea vaccinurilor dispozitivului internaţional Covax şi Fondului african pentru achiziţionarea vaccinurilor (Avat) înfiinţat de Uniunea Africană.

Cât despre producătorii de vaccinuri, ei „trebuie să împartăşească know-how-ul, tehnologia şi licenţele, precum şi să renunţe la drepturile de proprietate intelectuală”.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Ultimă oră! De când devine obligatoriu certificatul verde la locul de muncă. Raed Arafat a făcut anunțul

Sorin Grindeanu, despre proiectele CNAIR: Nu ne ferim să aplicăm penalităţi. În perioada următoare va fi semnat contractul pentru secţiunea 2 Sibiu-Piteşti

Azi-noapte, părinții fetei din imagine (din Botoșani) au sunat la 112 și au dat-o dispărută pe fiica lor. Azi, după ore de căutări, polițiștii au găsit-o pe adolescentă la...

Se impune carantina de noapte în toată țara! Cine va putea circula după ora 22:00 și în ce condiții

Loteria vaccinării: A patra extragere are loc pe 24 octombrie. Data limită a înscrierilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies