Cutremur însemnat în România de Anul Nou! Ce magnitudine a avut

,
Cutremur în România
Cutremur în România

Un cutremur de magnitudine însemnată a avut loc în România, în zona seismică Vrancea, de Anul Nou.


In articol:

Cutremurul s-a produs în seara de Revelion, în zona seismică Vrancea, la ora locală 22:43, informează Institutul Național pentru Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul a avut magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter, epicentrul fiind localizat în Munții Buzăului, zona Gura Siriului- Gura Teghii, județul Buzău (45,46 grade latitudine nordică, 26,31 grade longitudine estică).

Seismul a avut loc la adâncimea de 124,5 kilometri.

În ziua de Revelion s-a mai produs un cutremur, de 3,3 grade, tot în zona seismică Vrancea.

În luna decembrie au avut loc în România nu mai puțin de 25 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 și 3,8 grade pe scara Richter.

Cel mai mare cutremur din 2020 din România a avut loc pe 31 ianuarie, tot în zona seismică Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 121 de kilometri. S-a resimțit puternic în mai multe orașe, printre care și Capitala. 

Cutremur în Croația
Croația, devastată de cutremure

Când ar putea veni un cutremur mare în România

Directorul onorific al INCDFP, Gheorghe Mărmureanu, este optimist că România s-ar putea să nu se confrunte cu un cutremur mare până în anul 2040.

„(Cutremurul- n. r.) va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune.

Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040- 2041.

Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc”, declara seismologul Gheorghe Mărmureanu.

Croația a trecut, recent, printr-un val de cutremure, cel mai însemnat fiind un seism de 6,4 grade. În urma acestui seism, produs la o zi distanță de un alt cutremur mare, de 5,2 grade, au murit cel puțin 7 persoane.

Pagubele produse de cutremurele recente din Croația sunt uriașe.

Citeste si: Încă două cutremure puternice în Croația! "Pământul tremură la fiecare minut"

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Încă două cutremure puternice în Croația! "Pământul tremură la fiecare minut"

Se deschide primul muzeu al pandemiei în România: 'Este un pansament emoțional, un exercițiu creativ terapeutic'. Când poate fi vizitată expoziția

Televiziunea care refuză să o invite pe Paula Seling la emisiuni pentru că este cu Biserica: ”Nu avem ce să facem”

Cutremur violent în Europa, de 6,4 grade! Unde s-a produs

Cutremur de Sfântul Andrei în România, într-o zonă neobișnuită! Ce magnitudine a avut

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies