Cutremur în România! Ce magnitudine a avut

,
Cutremur in Romania
Cutremur in Romania

Un nou cutremur s-a produs în această dimineață în zona seismică Vrancea.


In articol:

Cutremurul a avut magnitudinea de 3.1 grade pe scara Richter, fiind produs la ora 11:42, la o adâncime de 136 kilometri, informează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP)..

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 72km E de Brașov, 87km NE de Ploiești, 106km S de Bacău, 120km V de Galați, 121km V de Brăila, 139km N de București, 158km NE de Pitești, 186km E de Sibiu, 187km SV de Iași, 204km N de Ruse.

Un alt cutremur de 3,1 grade s-a produs la începutul lunii octombrie în apropiere de Capitală, în județul Giurgiu.

Acel seism a avut loc la ora 05:51, epicentrul fiind localizat la 44 de kilometri de București, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul din 4 octombrie s-a produs la o adâncime de numai 2 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 42 km Nord-Est de Ruse, 44 km Sud-Est de Bucureşti, 100 km Sud de Ploieşti, 148 km Sud-Est de Piteşti, 156 km Nord-Vest de Varna şi 179 km Vest de Constanţa.

Când ne-am putea confrunta cu un cutremur mare

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, a încercat să estimeze când ne-am putea confrunta cu un seism mare, precum cel din 1977.

„(Cutremurul- n. r.) va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare.

Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune.

Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040- 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc”, a declarat Gheorghe Mărmureanu.

Gheorghe Mărmureanu
Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al INCDFP

Cel mai puternic cutremur din 2020 din România  a avut loc pe 31 ianuarie, în județul Vrancea.

Seismul a avut magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 121 de kilometri. S-a resimțit puternic în mai multe orașe, printre care și Capitala.

Citeste si: Cutremur in Romania, in aceasta dimineata! Unde s-a produs si ce maginitudine a avut seismul

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cutremur în Vrancea în această noapte! Ce magnitudine a avut

Florin Cîțu răspunde cu o fotografie după atacul lui Ludovic Orban

Scandal ca la ușa cortului! Elena Ionescu și Cristina Șișcanu s-au luat la ceartă în direct! De la ce a pornit totul

Patru cutremure într-un interval de doar câteva ore! Ce magnitudine a avut cel mai puternic seism și unde a fost resimțit?

Un nou cutremur s-a produs astazi in Romania, dupa ce ieri au avut loc alte doua seisme! Iata unde au avut loc si ce magnitudini s-au inregistrat!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies