Cutremur în România! Ce magnitudine a avut

,
Cutremur in Romania
Cutremur in Romania

Un nou cutremur s-a produs în această dimineață în zona seismică Vrancea.


In articol:

Cutremurul a avut magnitudinea de 3.1 grade pe scara Richter, fiind produs la ora 11:42, la o adâncime de 136 kilometri, informează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP)..

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 72km E de Brașov, 87km NE de Ploiești, 106km S de Bacău, 120km V de Galați, 121km V de Brăila, 139km N de București, 158km NE de Pitești, 186km E de Sibiu, 187km SV

de Iași, 204km N de Ruse.

Un alt cutremur de 3,1 grade s-a produs la începutul lunii octombrie în apropiere de Capitală, în județul Giurgiu.

Acel seism a avut loc la ora 05:51, epicentrul fiind localizat la 44 de kilometri de București, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul din 4 octombrie s-a produs la o adâncime de numai 2 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 42 km Nord-Est de Ruse, 44 km Sud-Est de Bucureşti, 100 km Sud de Ploieşti, 148 km Sud-Est de Piteşti, 156 km Nord-Vest de Varna şi 179 km Vest de Constanţa.

Când ne-am putea confrunta cu un cutremur mare

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, a încercat să estimeze când ne-am putea confrunta cu un seism mare, precum cel din 1977.

„(Cutremurul- n. r.) va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare.

Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune.

Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040- 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc”, a declarat Gheorghe Mărmureanu.

Gheorghe Mărmureanu
Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al INCDFP

Cel mai puternic cutremur din 2020 din România  a avut loc pe 31 ianuarie, în județul Vrancea.

Seismul a avut magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 121 de kilometri. S-a resimțit puternic în mai multe orașe, printre care și Capitala.

Citeste si: Cutremur in Romania, in aceasta dimineata! Unde s-a produs si ce maginitudine a avut seismul

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cutremur în Vrancea în această noapte! Ce magnitudine a avut

Restricțiile se RIDICĂ, LIBER la petreceri, în două state din Australia, după începerea VACCINĂRII

Nu mai folosi acest tip de ulei pentru prăjit! Îți face mâncarea toxică! Mulți români fac această greșeală. Ce ulei este cel mai bun pentru prăjit și salate

Patru cutremure într-un interval de doar câteva ore! Ce magnitudine a avut cel mai puternic seism și unde a fost resimțit?

Un nou cutremur s-a produs astazi in Romania, dupa ce ieri au avut loc alte doua seisme! Iata unde au avut loc si ce magnitudini s-au inregistrat!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies