Cutremur în România! Ce magnitudine a avut

Autor: Andrei Ionescu
Cutremur in Romania

Un nou cutremur s-a produs în această dimineață în zona seismică Vrancea.

Cutremurul a avut magnitudinea de 3.1 grade pe scara Richter, fiind produs la ora 11:42, la o adâncime de 136 kilometri, informează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP)..

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 72km E de Brașov, 87km NE de Ploiești, 106km S de Bacău, 120km V de Galați, 121km V de Brăila, 139km N de București, 158km NE de Pitești, 186km E de Sibiu, 187km SV de Iași, 204km N de Ruse.

Un alt cutremur de 3,1 grade s-a produs la începutul lunii octombrie în apropiere de Capitală, în județul Giurgiu.

Acel seism a avut loc la ora 05:51, epicentrul fiind localizat la 44 de kilometri de București, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul din 4 octombrie s-a produs la o adâncime de numai 2 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 42 km Nord-Est de Ruse, 44 km Sud-Est de Bucureşti, 100 km Sud de Ploieşti, 148 km Sud-Est de Piteşti, 156 km Nord-Vest de Varna şi 179 km

Vest de Constanţa.

Când ne-am putea confrunta cu un cutremur mare

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, a încercat să estimeze când ne-am putea confrunta cu un seism mare, precum cel din 1977.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„(Cutremurul- n. r.) va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune.

Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040- 2041.

Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc”, a declarat Gheorghe Mărmureanu.

Cel mai puternic cutremur din 2020 din România  a avut loc pe 31 ianuarie, în județul Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 121 de kilometri.

S-a resimțit puternic în mai multe orașe, printre care și Capitala.

Citeste si: Cutremur in Romania, in aceasta dimineata! Unde s-a produs si ce maginitudine a avut seismul

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!