Cutremur de Sfântul Andrei în România, într-o zonă neobișnuită! Ce magnitudine a avut

,
Cutremur în România
Cutremur în România

Un seism s-a produs luni dimineață în România, în ziua Sfântului Andrei.


In articol:

Seismul a avut loc în Banat, Caraș-Severin, o zonă în care se produc mai rar cutremure. Seismul s-a produs la ora 7:12, la o adâncime de numai 11 kilometri, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).   

Din fericire, seismul a avut o magnitudine mică, de numai 2 grade pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 100 km E de Belgrad, 105 km E de Zemun, 119 km S de Timisoara, 158 km N de Nis, 159 km E de Novi Sad, 163 km S de Arad, 171 km V de Craiova, 208 km SE de Szeged, 223 km SV de Sibiu, 234 km N de Pristina.

Pe 17 noiembrie, un cutremur de 3.1 grade a avut loc în zona seismică Vrancea. Cutremurul produs la ora 11:42, la o adâncime de 136 kilometri, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 72km E de Brașov, 87km NE de Ploiești, 106km S de Bacău, 120km V de Galați, 121km V de Brăila, 139km N de București, 158km NE de Pitești, 186km E de Sibiu, 187km SV de Iași, 204km N de Ruse. 

Un alt cutremur de 3,1 grade s-a produs la începutul lunii octombrie în apropiere de Capitală, în județul Giurgiu. Seismul respectiv a avut loc la ora 05:51, epicentrul fiind localizat la 44 de kilometri de București.

Când ne-am putea confrunta cu un cutremur mare

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al INCDFP, a încercat să estimeze când ne-am putea confrunta cu un seism foarte puternic, precum cel din 1977.

„(Cutremurul - n. r.) va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune.

Gheorghe Mărmureanu
Gheorghe Mărmureanu

Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040 - 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc”, a declarat Gheorghe Mărmureanu.

Citeste si: Cutremur serios în Vrancea! Ce magnitudine a avut

 

 

 

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cutremur serios în Vrancea! Ce magnitudine a avut

PREMIERĂ la ANAF: agenția anunță că TOȚI datornicii sunt vizați

Oana Zăvoranu l-a făcut de râs pe celebrul Cove de la Pro Tv în întreaga țară! Ce făcea acesta în pat. Querida nu mai are limite

Carmen Harra, primele predicții tulburatoare despre anul 2021! "Nu ne putem permite să cădem într-o depresie generală!" Iata ce ne rezerva noul an!

Cutremur în România! Ce magnitudine a avut

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies