Cutremur de Sfântul Andrei în România, într-o zonă neobișnuită! Ce magnitudine a avut

,
Cutremur în România
Cutremur în România

Un seism s-a produs luni dimineață în România, în ziua Sfântului Andrei.


In articol:

Seismul a avut loc în Banat, Caraș-Severin, o zonă în care se produc mai rar cutremure. Seismul s-a produs la ora 7:12, la o adâncime de numai 11 kilometri, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).   

Din fericire, seismul a avut o magnitudine mică, de numai 2 grade pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 100 km E de Belgrad, 105 km E de Zemun, 119 km S de Timisoara, 158 km N de Nis, 159 km E de Novi Sad, 163 km S de Arad, 171 km V de Craiova, 208 km SE de Szeged, 223 km SV de Sibiu, 234 km N de Pristina.

Pe 17 noiembrie, un cutremur de 3.1 grade a avut loc în zona seismică Vrancea. Cutremurul produs la ora 11:42, la o adâncime de 136 kilometri, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 72km E de Brașov, 87km NE de Ploiești, 106km S de Bacău, 120km V de Galați, 121km V de Brăila, 139km N de București, 158km NE de Pitești, 186km E de Sibiu, 187km SV de Iași, 204km N de Ruse. 

Un alt cutremur de 3,1 grade  s-a produs la începutul lunii octombrie în apropiere de Capitală, în județul Giurgiu. Seismul

respectiv a avut loc la ora 05:51, epicentrul fiind localizat la 44 de kilometri de București.

Când ne-am putea confrunta cu un cutremur mare

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al INCDFP, a încercat să estimeze  când ne-am putea confrunta cu un seism foarte puternic, precum cel din 1977.

„(Cutremurul- n. r.) va fi adânc şi acesta va fi norocul României.

Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune.

Gheorghe Mărmureanu
Gheorghe Mărmureanu

Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040- 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac.

Văd că până acum nu am greşit deloc”, a declarat Gheorghe Mărmureanu.

Citeste si: Cutremur serios în Vrancea! Ce magnitudine a avut

 

 

 

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cutremur serios în Vrancea! Ce magnitudine a avut

Dependența de cripto-tranzacționare crește pe măsură ce criptomonedele proliferează (analiză Forbes)

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

Carmen Harra, primele predicții tulburatoare despre anul 2021! "Nu ne putem permite să cădem într-o depresie generală!" Iata ce ne rezerva noul an!

Cutremur în România! Ce magnitudine a avut

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies