Cutremur serios în Vrancea! Ce magnitudine a avut

,
Cutremur în România
Cutremur în România

Un cutremur cu intensitate medie s-a produs în Vrancea, în jurul orei 14:30.


In articol:

Seismul a avut loc la ora 14:30:16, magnitudinea fiind de 3,8 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 125 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 74km E de Brașov, 82km NE de Ploiești, 112km S de Bacău, 117km V de Brăila, 118km V de Galați, 133km N de București, 155km NE de Pitești, 188km E de Sibiu, 193km SV de Iași, 198km N de

Ruse.

Este a treia zi consecutivă când se produc cutremure în această zonă. Zona Vrancea este una intens seismică.

În luna noiembrie au avut loc mai multe cutremure de aproximativ 3 grade în Vrancea. Un seism de 3,1 grade s-a produs pe 17 noiembrie. Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 72km E de Brașov, 87km NE de Ploiești, 106km S de Bacău, 120km V de Galați, 121km V de Brăila, 139km N de București, 158km NE de Pitești, 186km E de Sibiu, 187km SV de Iași, 204km N de Ruse. 

Totodată, un alt cutremur de 3,1 grade  s-a produs la începutul lunii octombrie în apropiere de Capitală, în județul Giurgiu.

Când ne-am putea confrunta cu un cutremur mare!

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, a încercat să estimeze  când ne-am putea confrunta cu un seism mare, precum cel devastator din 1977.

„(Cutremurul- n.

r.) va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune.

Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040- 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac.

Văd că până acum nu am greşit deloc”, a declarat Gheorghe Mărmureanu.

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al INCDFP
Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al INCDFP

Cel mai puternic seism de anul acesta din România  s-a produs pe 31 ianuarie, tot în zona seismică Vrancea. Cutremurul a avut magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 121 de kilometri. S-a resimțit puternic în mai multe orașe, printre care și Capitala.

Citeste si: Cutremur în România! Ce magnitudine a avut

 

Citește-ne pe
Citește și:

Carmen Harra, primele predicții tulburatoare despre anul 2021! "Nu ne putem permite să cădem într-o depresie generală!" Iata ce ne rezerva noul an!

Scandalul de la Foişor face şi alte victime: Mai puţine transplanturi osoase după transformarea spitalului în suport COVID/ INTERVIU

Ana Porgras rupe tăcerea! Motivul real pentru care a fost propusă de Jador și eliminată de la Survivor România

In punctul cel mai estic al Romaniei, nimic din vest nu a ajuns vreodata! "Buletin de Periprava", un reportaj dintr-un paradis izolat in care viata se misca dupa...

Cutremur în România! Ce magnitudine a avut

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies