Cutremur serios în Vrancea! Ce magnitudine a avut

,
Cutremur în România
Cutremur în România

Un cutremur cu intensitate medie s-a produs în Vrancea, în jurul orei 14:30.


In articol:

Seismul a avut loc la ora 14:30:16, magnitudinea fiind de 3,8 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 125 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 74km E de Brașov, 82km NE de Ploiești, 112km S de Bacău, 117km V de Brăila, 118km V de Galați, 133km N de București, 155km NE de Pitești, 188km E de Sibiu, 193km SV de Iași, 198km N de Ruse.

Este a treia zi consecutivă când se produc cutremure în această zonă. Zona Vrancea este una intens seismică.

În luna noiembrie au avut loc mai multe cutremure de aproximativ 3 grade în Vrancea. Un seism de 3,1 grade s-a produs pe 17 noiembrie. Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 72km E de Brașov, 87km NE de Ploiești, 106km S de Bacău, 120km V de Galați, 121km V de Brăila, 139km N de București, 158km NE de Pitești, 186km E de Sibiu, 187km SV de Iași, 204km N de Ruse. 

Totodată, un alt cutremur de 3,1 grade  s-a produs la începutul lunii octombrie în apropiere de Capitală, în județul Giurgiu.

Când ne-am putea confrunta cu un cutremur mare!

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, a încercat să estimeze  când ne-am putea confrunta cu un seism mare, precum cel devastator din 1977.

„(Cutremurul- n.

r.) va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune.

Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040- 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac.

Văd că până acum nu am greşit deloc”, a declarat Gheorghe Mărmureanu.

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al INCDFP
Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al INCDFP

Cel mai puternic seism de anul acesta din România  s-a produs pe 31 ianuarie, tot în zona seismică Vrancea. Cutremurul a avut magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 121 de kilometri. S-a resimțit puternic în mai multe orașe, printre care și Capitala.

Citeste si: Cutremur în România! Ce magnitudine a avut

 

Citește-ne pe
Citește și:

Carmen Harra, primele predicții tulburatoare despre anul 2021! "Nu ne putem permite să cădem într-o depresie generală!" Iata ce ne rezerva noul an!

Instanța a decis: Polițistul nu te mai poate amenda dacă ai uitat acasă asigurarea RCA

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

In punctul cel mai estic al Romaniei, nimic din vest nu a ajuns vreodata! "Buletin de Periprava", un reportaj dintr-un paradis izolat in care viata se misca dupa...

Cutremur în România! Ce magnitudine a avut

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies