Cu cât va scădea prețul carburanților în următoarea perioadă. Măsura anunțată de premierul Nicolae Ciucă: „Se va aplica direct la pompă”

,
compensare pret carburanti

Guvernul va compensa prețul la motorină și benzină

[Sursa foto: unsplash]

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că prețul carburanților va scădea, Guvernul aplicând un mecanism prin care să fie compensat prețul la pompă pentru benzină și motorină.


In articol:

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, prețurile carburanților au crescut considerabil, motiv pentru care Guvernul a decis să intervină și să introducă un mecanism de compensare a prețului la carburanți. Măsura se va aplica pentru o perioadă de 3 luni și a fost anunțată de premierul Nicolae Ciucă, după ședința de guvern.

Mecanismul de compensare a prețului la carburanți. Tariful la pompă va scădea cu 50 de bani/litru

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români care întâmpină dificultăți din cauza creșterii prețurilor carburanților, coaliția de Guvernare a analizat situația și, în cele din urmă, a găsit o soluție. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat prin intermediul unei conferințe de presă că s-a găsit o modalitate prin care prețul benzinei și motorinei să scadă cu 50 de bani/litru. Compensarea va fi introdusă pentru o perioadă de trei luni, valoarea pachetului de sprijin fiind de două miliarde de lei.

Citeste si: Preț benzină și motorină joi, 23 iunie 2022: Cu cât se vinde azi litrul de carburant

compensare pret carburanti 2022

Nicolae Ciucă, premierul României

[Sursa foto: Facebook Nicolae Ciucă]

Potrivit informațiilor făcute publice de premierul României, reducerea se va aplica direct la pompă, măsura fiind aplicată și la nivelul alor țări. Cât despre costuri, Nicolae Ciucă a precizat că jumătate din această reducere va fi suportată din bugetul de stat. 

 

„Pentru ca cetățenii români și firmele să plătească mai puțin, am identificat o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va aplica direct la pompă. Este o măsură care a fost de asemenea adoptată și de alte țări. Implică atât responsabilitatea guvernului, cât și responsabilitatea companiilor din industria petrolieră.

Jumătate din această reducere va fi decontată de stat. Mecanismul prin care să asigurăm stabilitatea prețurilor de combustibil va fi aplicat pe o perioadă de 3 luni. Compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal. Valoarea pachetului de compensare va fi de 2 miliarde de lei, jumătate vor fi asigurați de la bugetul de stat. Această măsură este parte a pachetului de protejare a cetățenilor și a firmelor și urmărește diminuarea efectelor creșterii inflației. Desigur, la finalul acestei perioade vom analiza dacă va fi necesar un set nou de măsuri. Doresc să fac mențiunea că avem la îndemână un instrument civil, ordonanța de combatere a speculei. Guvernul va păstra cifra de 7% din PIB pentru investiții. Vom intensifica eforturile pentru a absorbi banii asigurați prin fondurile europene atât prin cadrul multianual financiar, cât și prin PNRR.”, a anunțat premierul României, Nicolae Ciucă, potrivit biziday.ro.

Citeste si: Record absolut la o benzinărie din Ploiești. De câți lei a putut să alimenteze un bărbat

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Parlamentul a adoptat Legea offshore. Ministrul Energiei, Virgil Popescu: "Vom asigura independenţa şi securitatea energetică a României"

VIDEO Țara în care peste 7,2 milioane de sinistraţi au nevoie "disperată" de adăpost, după inundațiile mortale de proporții biblice

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Coaliția vrea plafonarea prețurilor la carburant. Câți lei ar putea costa un litru de benzină și un litru de motorină

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies