Cristina Bălan a făcut avort. Artista este convinsă că gemenii ei au sindromul Down din cauza unei întreruperi anterioare de sarcină

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 31 iul 2023, 04:25

Cristina Bălan a făcut avort. Artista este convinsă că gemenii ei au sindromul Down din cauza întreruperii de sarcină

Sursa: Captură video

Cristina Bălan a făcut un avort atunci când avea 26 de ani și reprezintă, chiar și acum, unul dintre momentele de cotitură din viața ei. Aceasta a preferat să închidă amintirile într-un „sertăraș”, așa cum îi place să spună, pentru a nu mai avea contact prea mare cu trauma respectivă.

Cristina Bălan a făcut un avort în urmă cu mai mulți ani. Episodul a fost atât de marcant pentru ea în acele momente, încât a decis să facă în așa fel încât să nu mai țină minte foarte multe detalii. Cu toate acestea, a avut curajul de a-și aminti anumite aspecte despre care a vorbit în cadrul emisiunii „În Oglindă” de pe canalul de YouTube theXclusive.

Cristina Bălan a făcut un avort, la îndemnul unui medic

Cristina Bălan a ales să facă întrerupere de sarcină în urma unui sfat pe care l-a primit de la un medic. Acesta îi spusese că există riscul ca fătul să aibă o malformație și este convinsă că ar fi trebuit ca boala să existe și, deoarece nu s-a întâmplat la prima sarcină, s-a întâmplat la cea gemelară.

„Da, am și spus deja (n.r. a făcut întrerupere de sarcină). Am făcut în urma recomandărilor medicale,(...) la 25, 26 de ani. Nu îmi aduc aminte cu precizie, deoarece creierul meu a preferat să o îngroape.

A fost o conjunctură, la modul că s-a întâmplat peste niște anticoncepționale și am fost sfătuită de către medic că există riscul de malformație al fătului.

Citeste si: „Am fost acuzată că am născut copii defecți și că am împovărat societatea”. Cristina Bălan, declarații în premieră despre greutățile prin care trece ca mamă a doi copii cu sindromul Down

Eu mi-aș fi dorit să păstrez sarcina și, atunci, vârsta o aveam. Nu aveam o relație de viitor. M-am pus în postura de mămică, am zis nu cred că ar fi nici pe departe cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla.

Eram în plină carieră, dar asta nu înseamnă că nu poate să continue și după.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Am acționat din frică, a fost frica să nu se fie un copil care să aibă probleme. Și uite că destinul este destin!

Atunci când este să se întâmple într-un fel și ai o... nu vreau să spun o cruce de purtat, că sună așa, ca și cum ar fi o povară, până la urmă, dar, când ai un parcurs care să te ducă pe o anumită cale, să evoluezi pe un anumit fel, mental, emoțional, spiritual, pentru că nu suntem doar niște fizicuri, avem și planul acesta emoțional,(...) atunci când ai o anumită situație, evoluezi cu accelerație, înțelegi lucrurile din altă persectivă”, a spus Cristina.

Când a aflat Cristina de sarcina gemelară

Deși nu avea de unde să știe că sarcina avea să fie una cu probleme, Cristina s-a bucurat foarte mult că a rămas gravidă, mai ales că, în prima lună de încercări, lucrurile nu au mers așa cum și-a dorit ea.

Citeste si: Cristina Bălan, dezvăluiri despre sarcina gemelară și cei doi băieței ai ei, care suferă de Sindromul Down: „Există viață și cu Sindromul Down”

„Eu eram acasă, el (n.r. Gabriel, soțul ei) era să plătească o factură de curent, era undeva să plătească ceva. Noi ne doream foarte mult această sarcină, ne apucaserăm de foarte scurt timp, la modul ceva de două luni, am zis «hai să încercăm și noi să vedem, poate ne iese!».

Prima lună nu s-a întâmplat nimic, ce dezamăgire pe capul meu”, a mai spus aceasta.